Miloševićev režim u Srbiji CIA rušila iz Laktaša

U knjizi “Igra senki”, engleski novinar Tim Maršal navodi da su dan ranije, uoči 5. oktobra, na sastanku u Laktašima, pripadnici CIE i engleske tajne službe, koje je obezbeđivao SAS dobili uveravanja da se Vojska Jugoslavije neće mešati odnosno da neće štititi režim i ustavni poredak. Ovo se navodi u kolumni, povodom 5. oktobra kada je srušen režim Slobodana Miloševića.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Ta ogromna kotrljajuća energija koncentrisane mase na ulicama Beograda osmišljena je kao dekor ili paravan iza kog će se dezorjentisani šizofreničar transformisati u autističnog kleptomana

Petog oktobra pred Saveznom skupštinom u kojoj je Izborna komisija deponovala ili izložila izborni ili dokazni materijal, nalazilo se dvadesetak saveznih policajaca, pretežno čuvara rezidencionalnih objekata, ne opremljenih i neobučenih za adekvatan odgovor demonstrantima.

Radio televiziju Srbije koju su prilikom ranijih demonstracija opasivali kordoni specijalnih snaga policije, petog oktobra čuvala je formacija jednog voda ili tridesetak policajaca. Ovi podaci samo potvrđuju tezu da je Miloševećev režim demontiran iznutra što svakako ne umanjuje uticajaj spoljnog faktora,odnosno učinak nekoliko vodećih tajnih službi i njihovih eksponenata u raznim političkim i bezbedonosnim strukturama Srbije.

U knjizi “Igra senki”, engleski novinar Tim Maršal navodi da su dan ranije na sastanku u Laktašima, pripadnici CIE i engleske tajne službe, koje je obezbeđivao SAS dobili uveravanja da se Vojska Jugoslavije neće mešati odnosno da neće štititi režim i ustavni poredak.

Nemerljiv doprinos demontaži poslednjeg autokrastskog, ali i suvetenističkog režima, verovatno i poslednjeg političara sa državničkim kapacitetom, dale su kriminalne grupe inkorporirane u sam vrh službi bezbednosti, sa ogromnim uticajem na većinu struktura novih vlasti predvođenih streljanim premijerom Zoranom Đinđićem.

Tekovine petog oktobra ogledaće se kroz razne forme obezdržavljenja teritorije, mutiranje tranzicije od pljačkaških privatizacija,otuđivanja prirodnih resursa i nacionalnih dobara, legalizovane kleptomanije uvozničkog lobija i gušenja domaće proizvodnje do prihvatanja odgovornosti za ratne zločine u kojima Srbija nije učestvovala, ali jesu pojedinci sada angažovani kod novih poslodavaca.

Projekat zvani Peti oktobar koštao je 60 miliona dolara. Samo je ogroman novac mogao okupiti toliku količinu arogantnih suprotnosti od beznačajnih provincijskih i velegradskih individua i moralnih brabonjaka, preko autonomaško-separatističkih šibicara do ozbiljno isprofilisanih i obučenih eksponenata stranih interesa.

Ono što je spajalo ovaj raštimovani orkestar zvani DOS ili Društvo obogaljivanja Srbije je neutoljiva glad za novcem, što je lako dokazati upoređivanjem imovinskih karata do petog i posle petog oktobra dvehiljadite godine.

Peti oktobar je postao simbol kako lojalni ili rektalni diletanti postaju imućni i uticajni građani.

Tekovine petog oktobra su verifikacija neznanja kroz štancovanje diploma i doktorata na raznim privatnim fakultetima i visokim školama.

Peti oktobar je uspeo da spoji nespojivo: ujedinio je ratne i antiratne profitere, pomirio socijaliste i demokrate, približio crkvu bezbožnicima, omekšao radikale i radikalizovao liberale, državu sveo na teritoriju narod na masu…

Peti oktobar je Tijanićeva izjava o Đinđiću: “Ako on preživi Srbija neće”!

Srbija je za sada preživela, pritisci za samosakaćenje ne popuštaju uz svestranu podršku na našu štetu.

Piše Mišo Vujović
(in4s.net)

KOMENTARI55
POŠALJITE PORUKU

075

07.10.2019 08:37

Halo Milorade zar si ti to radio zar nismo mi iz Tuzle iz hotela Tuzla.

Za koga li je sve u životu radio MD da bi se danas predstavljao kao Veliki Srbin,patriota i rodoljub,milosrdni anđeo,humanista....Zaklela se zemlja raju da se tajne sve odaju

COA

07.10.2019 09:12

gdje god kako zlo da se dogodi protiv naroda" ataj prokletnik mora biti umijesan , Dodik, odeto bijedno.

Ne Cudite Se,

07.10.2019 09:32

Da ih nije cuvao Lukac,

Goran

07.10.2019 09:50

Eto odakle Dodiku pare i čiji je igrač. Sve rečeno. Tako ce i RS srušiti.

re

07.10.2019 09:51

Pa ljudi moji to je davno poznato, da je dodig ucestvovao na rusenju i unistavanju Srbije, ali mi nikad nece biti jasno da sad ode do Srbije i prodaje maglu, te druge proziva izdajnicima a sam je veliki izdajnik od pocetka devedesetih.

Mihajlo

07.10.2019 10:00

Izgleda da svo zlo ovih prostora polazi iz Laktaša.

Milun

07.10.2019 10:03

Dodig je veliki izdajnik, neko od koga se ovaj narod nece oporaviti.

Gavra

07.10.2019 10:04

Cuj smetaju mu Nato snage, pa on je njihov...sa zadatkom da unisti Republku Srpsku, a on na krilima novog aviona u majcicu Rusiju, kupuju avion sa vise sjedista...da vise rodbine moze stati, kad se bude bjezalo...

Re

07.10.2019 10:18

Dodik i dodikovci na vlasti su RS raskrčmili na djeliće i svaki svetski mafijaš ima svoj dio kroz hipoteke/kredite koje se već realizuju.

Apis

07.10.2019 12:14

Pa on i nama prodaje maglu. Vidi čovek prolazi pa što nebi i tamo i tamo prolazi. Tako smo mi Srbi zato nas i SRBI

Re Mohajlo

09.10.2019 07:36

Zato je juce bio odlikovan priznanjem Svetog Save od irneja i SPC. Nije problem sto prodaje maglu Mihajlo po Srbiji vec sto ovde je sve zalepio svojim lazima koje debelo naplacuje. I kad nesto negativno kazem za ubicu srpstva i srpskog naroda odma dobijem etiketu da sam Mujo i onda reknem e nek vas grebe u mozak kad ste glupi.

STRAŠNO

09.10.2019 07:45

Ćorak

07.10.2019 08:40

Znamo sve ovo. Sve se zna. Ali Dodik hoce bezuspjesno da zamijeni ulogu da bude patriota i spasilac, da zigoše druge za izdaju a ustvari sve je jasno da je on izdajnik. On je projekat. Koji traje. On je šef marionetske vlasti koja je dobila zadatak da pod firmom rigidnog nacionalizma RS i srpski narod izruci onima koji su nas bombardovali i ubijali. U svemu mu je podrška Čović pa vi onda sklopite mozaik.

Nema mozga oni sto ga imaju zarobiti su zbog godina a oni mladji odlaze.

Nostradamus

07.10.2019 10:38

Kada se doda izjava Mile Dukanovica......

Mozaik

07.10.2019 11:01

Ništa mi neznamo da znamo nebi on vladao 20 godina.

Kašljo

07.10.2019 11:20

To je nama naša brobra dala da imamo Tima za Maršala

re

07.10.2019 14:13

Jaffa

07.10.2019 08:41

Isto je danas kad su u pitanju pozicija i opozicija...ovo je kolonija, okupirana zemlja.

Tako je!

07.10.2019 08:42

Sve je ovo opste poznato! Duduk i njegova banda su na Laktase bacili tesku ljagu, ne samo ovim cinom nego i svim svojim djelovanjem - tako da ce biti veoma tesko da se Laktasi saperu pred svojim narodom u buducem vremenu.

Kako da se opere ta sramota? Pa svi u Laktašima koji su stigli su se šemili sa Bajom, na teret budžeta...svi ti su u istom kolu sa Bajom.

Re

07.10.2019 10:23

Limun

07.10.2019 08:52

Znaci devedesete su bile dobre u Srbiji posebno u Beogradu, Milosevicev rezim i taj sistem. Milosevic nam je unistio mladost, hiljade mrtvih i milioni raseljenih, trebalo bi mozda zaliti za tim vremenima???

DA PROVJERIMO TVOJ IMOVINSKI KARTON PRIJE I POSLE PETOG OKTOBRA. SVE JE JASNO ,KO SE OD TADA UHLJEBIO LAJE NA MILOSEVICA. ZNACI I TI SI PRODANA DUSA. MIS, GNJIDA.

RE LIMUN

07.10.2019 09:09

Ali je sad raj, niko se ne seli , svi zive u blagostanju, niko ne pomislja da napusti Srbiju jer svi imaju ogromne plate, natalitet raste , Kosovo se danas -sutra vraca u okrilje Srbije, svi raseljeni se vratili u svoje domove, idila...

Crni

07.10.2019 09:15

A ovi unistavaju buducnost nase djece.

Re

07.10.2019 09:16

SVE SU NAS UNIŠTILI BILJANA I DODIK.

VEČERNJA

07.10.2019 10:35

Naravno da je sad lose, sve je to Slobina ostavstina, kompletna sadasnja vlada Srbije su njegovi ucenici i radili bi isto što i on ali nemaju moci kao što je Sloba imao. Blato u kojem se valjamo svi je ostalo iza njega i ostat ce narednih 30 godina zbog naroda koji misli da je Sloba bio ispravan i da je radio dobre stvari. Danas jedino nema rata i sankcija a ostalo je isto.

Limun

07.10.2019 10:49

pogledaj imovinski karton porodice milosevic prije 86' i recimo 96 a tek 99 i 2000. mozgu raspali

x

07.10.2019 11:07

Profesionalac

07.10.2019 09:54

Milošević je bio "Zlo srpskog naroda", i protiv tog se trebalo suprostaviti, urušio je sve. Tada sam mislio da ćemo se riješiti Miloševića, Krajišnika i drugih likova za sva vremena. Pitao sam Dodika, na jednom mitingu. Da li ćemo ikada više slušati nekoga, kao Miloševića, koji reče da mu je sin Marko otišao u Požarevac da nosa gajbe? Da li ćemo ikada slušati nekoga, kao Krajišnika, koji je rekao za sinove da rade poslove teške fizičeke, da se ne bi mislilo da im pomaže otac? Ovo možete pronaći na internetu, a Dodik je odgovorio da će to sve završiti po dugogodišnjim robijama i oduzimanjem imovine. Koji lažov: Kaže da mu sin dobija 3 milona KM da se ne drogira i šta sve laže. Dodiče, prešao si me, ali ničija nije sijala do zore, neće ni tvoja. Srbi danas imaju i dalje loše đake na vlasti i oni se svete profesorima, koji su ih "propustili" na ispitu, a ovi kasnije su kupovali diplome. mislim da treba imati NADU, od Maja se Balkan čisti od smrdova, polusvjetova, ološa i fukara. Lisice su polednja karika, koja nedostaje i nije stavljena iza rata, a da se počnemo rešavati kriminala. Pozdrav dobrim ljudima i lijep i ugodan dan želim....

sto od maja?

x files

07.10.2019 11:08

Tesko profesionalac da ce mo se rijesiti bagre i da ce oni otici na robiju.Svi oni imaju svoje rezervne polozaje i narod im to omogucava.Nece ni Dodik ni Igor ni Spiric Stevandic itd.da odgovaraju dobro bi bilo da grijesim.

Nostradamus

07.10.2019 12:17

Odgovor, ovo od Maja važi, ako se ne bi Rusija umješala žešće, kao u Venecueli. Rusi na Balkanu tumaraju kao "Mjesečari", mi ih ne zanimamo, samo rešavaju Krim, Ukrajinu, Gruziju, Iran, Siriju, Venecuaelu, Kubu, Sjevernoj Koreji i slično, preko naših leđa. Znam da mislite "lupeta", ali pogledajte istoriju i vidite gdje su se Rusi angažovali potpuno, mada i njihov narodi loše žive.

Profesionalac

07.10.2019 12:21

ne odgovori ti meni druze? zasto od maja? i sta ? taj stav da prezimimo zima je za proteste ili sta ste vec planirali je sustinska propast naseg covjeka, ako ti mozes do maja da izduris sto bi rekli mozes i do decembra sad koje godine

x files

08.10.2019 13:58

japanska buba

07.10.2019 09:57

Hotel SAN Laktasi ? A bilo je tu i nekih savjetnika nasih bajnih "velikodostojnika" :)

Мрачајски прото

07.10.2019 09:59

Па ко је и мало мислио својом главом и видио шта се дешавало у послијератној политици у Републици Србској, зна добро шта се тада дешавало. Миле Ронхил је само узвратио сорошевим демократама из Србије. Једни су на окупаторским тенковима дошли на власт, док су други с булдожерима ушли у Скупштину, опљачкали и палили што су стигли. Зашто то не учинише 1994 или 1995. године када је Хер Слободан поставио бодљикаву жицу за Србе из Републике Србске? Не. Сваки издајица свога рода по срамоти добро се види.

Zika

07.10.2019 10:00

Šteta kako bi bilo da nije se desilo.Svi bi bili u getu danas

ja mislim da je Republika Srpska danas jedno veliko geto u srcu Evrope. Mizerne plate, mizrene penzije, obespravljeni borci, djecu lijecimo SMS porukama dok vladar krstari nebom u novim avionima i helikopterima.

Re Zika

07.10.2019 12:46

Laktasenko

07.10.2019 10:18

Koliko se sjecam jedno vrijeme ste tvrdili da je Dodik svercovao cigare uz pomoc rezima gos. Milosevica .

Pa da

Re

07.10.2019 20:16

Jasno

07.10.2019 10:25

Šta reći! Dobar tekst! Ali šta jev zabrinjavajuće u tome? Nažalost sveje istina! To je samo dio istine o izdaji naroda Srpskog koja i danas traje,modifikovana u druge oblike,ne ratom,već u oblku nevladinih i drugih plaćenih organizacija,projekata?kako kažu pjevaljke,pojedinačnih plaćenih izdajnika itd. To je slično onim metodama koje danas islam koristi za islamizaciju Evrope,neratom nego migrantima. Jer prisjetimo se scene iz filma Kosovska bitka kada Murat Bajazitu kaže:(parafraziram) Vidiš Ravanicu,Studenicu....Firentinsku crkvu .....Njemačku...Tvoja strela mora da dobaci dokle se god čuju crkvena zvona.Šta se danas dešava nego "strela dobacuje"samo drugim metodama,razumije se to se dnas dešava umotano u migrantsku krizu!

Још нешто рекао , ако хоћеш да владаш са Србима само их подјели и подмити, и ја ониби за паре и ћаћу продали.

Мурат

07.10.2019 11:49

Vjeciti opozicionar

07.10.2019 11:05

Re corak, potpisujem sve što ste napisali, ali kome reći, nepismenim ili polupismenim, jer takvi glasaju za njega i oni koji imaju neku korist bez obzira što RS nestaje i što mladi odlaze.

007 Бонд

07.10.2019 11:21

Ви не разумете шта је Милошевић урадио? ...Прво, да се први одрекао комунизма- данас би Србија била много већа. А Срби су се током тих 90-тих посвађали с својим савезницима с којима су били у оба светска рата: Енглезима, Французима, Американцима. -Тадко да су Србима остали само Руси, мада, они су далеко. И сад се иде на то да се Срби врате у савезништво са свима са којма су били у савезништву... Е сад да вас вратим у 1991. Значи, Немци, Ватикан и Аустрја су подржали Хрватску и Словенију, и укинули су консттутивни статус Србима у Хрватској. -Срби се због тога буне, проглашавају РСК,и почиње грађански рат у Хрватској. Милошевић објављује војно стање, и шаље ЈНА у помоћ Србима у Крајини. Тад се 90% грађана Војводне одазвало на војни позив. Мој отац се одазвао, леви и десни комшија су се такође одазвали. И све њих су послали у РСК да бране Србе. И пуцали су и бранили су Србе. И одједном је Милошевић све њих (целу ЈНА) повукао из крајине, и Хрвати су освојили Крајину без испаљеног метка. А пре него што су Хрвати ушли у Крајину- Милошевић је из Крајине повукао 250 000 Срба, и хтео је да их насели на Косово, али, то није успео да уради. Тад је 50 000 Срба из Крајине примила Република Српска, а 200 000 Срба је примила Војводина. ...Касније је дошла 1998, и Албанци на Косову су почели своју независност. Тад је Милошевић био с Американцима у Француској на преговрима. Тад су Американци од Милошевића тражили да НАТО буде присутан на целој територији СРЈ, и да се 2 године касније на Косову осржи референдум за независност. Милошевић то није прихватио, и почело је бомбардовање Србије. -И тад су нас тукли 78 дана. 79 дана је Милошевић ставио потпис на коме пише да повлачи српску војску, полицију и облике државности с Косова и бомбардовање је стало. -И 9 година је Косово прогласило независност, и то су тако добро урадили да нико дан раније није ни слутио шта ће сутра да се деси. Милошевић је током рата 90-тих који се водио у БиХ увео санције Републици Српској и Србима. ... Ви нисте нис весни колика је била народна сила кад су почели да га руша! Био је много крив, јер показао се да је неспособан. А да је био другачији- данас би у Србији био херој!

Све што си написао је у реду само ниси схватио неке ствари баш потпуно.Он Милошевић Слободан је у души био све само не Србин. Био је Титов изданак,тзв.југословен и за Србе није ништа ама баш ништа учинио а могао је и морао је. Неби ниједан прави Србин и патриота препустио свој народ у Крајини на милост било коме а поготово не хрватима. Неби ниједан то урадио Србима преко Дрине( санкције, затварање границе) што је тај несрб урадио. Имао је све полуге власти, чак и војну силу али је све доводио у заблуде како је он државник великог калибра. А уствари имали смо апаратчика и јуловца, полукомунисту,квазисоцијалисту само не Србина. Жељан безграничне власти окружио се лоповима, дилерима и улизицама свих сорти и уживао је у њиховим хвалоспевима њему и жени му. Све му је било кристално јасно у ноћи хапшења и предаје странцима као највећег криминалца и бедника.А то су му урадили они које је створио он и његова бајна супруга, они које је толерисао и хранио, они које је обогатио на леђима народа, они који су сви одреда ту и данас и који чак и владају после њега. Ти несрби какав је и он био ту су око нас јер је Србија њихова Мека и Медина. Била и остала.

Ре:

07.10.2019 13:46

trun u oku

07.10.2019 13:07

Pa ko je sve bio prisutan na sastanku? Imenom i prezimenom.

Е јеси наиван.

Ре

07.10.2019 13:47

JNA

07.10.2019 13:54

Kada je to JNA stitila ustavno pravni poredak za vrijeme Milisevica,?Da je JNA stitila ustavno pravni poredak nebi ni bilo rata,niti bi se raspala drzava.

Sablja

07.10.2019 17:26

Ko jamu kopa sam unju pada,sve je jasno ko je glavni izdajica sopstvenog naroda i srpskih iteresa......ali život je bumerang ko mačem sječe od mača gine...

Treba biti objektivan, prvi put u istoriji su Srbi dobili neki oblik države zapadno od Drine, koji se zove R.Srpska. To prije nije niko uspio.

slobomir

07.10.2019 20:53

Василије

07.10.2019 22:24

ЦИА је уз помоћ Сороша рушила и срушила из Будимпеште. У кешу су отпораши добили 60 мио долара. О томе је све причао актер рушења г. Веља Илић. Србија је то Сорошу платила 100 пута више. Не зна се ко је више покрао српски народ: Ђинђић, Петровић, они мафијаши из Г7+, (Лабус и Динкић), Шутановац је уништио војску, Ружица Ђинђић уз помоћ Петровића српске сељаке, Тадић, Живковић, Чеда Јовановић. Та мафија је опељешила и осиромашила Србију и српски народ да се неће моћи опомоћи за 50 година.

Evo sad ovi iz budimpeste najbolji prijatelji srba a dodik dolazi na sastanak pa bogami za budimpestu i laktase mozda i lma saveznistva.

Rale

08.10.2019 12:01

Василије

07.10.2019 22:25

То су обичне глупости.

Vjeciti opozicionar

08.10.2019 17:40

Sve što ne valja u RS-u kreće iz Laktasa odnosno od laktasenka.

X-faktor

08.10.2019 22:50

Milorad je dugo njihov lepi igrač na ovim prostorima da nije tako davno bi gledao travu zelenu doma svog..

Galeb

09.10.2019 08:00

Ronhil I materi rodjenoj grob prekopa za svoju korist kao I svaki kriminalac

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.