Video: Mark Markez doživeo težak pad!

Vodeći u generalnom plasmanu Moto GP šampionata na prvom treningu VN Tajlanda doživeo je udes u kom je zadnji deo Hondinog motocikla bukvalno raznet u komade!

Ostali sportovi 04.10.2019 | 12:07
Video: Mark Markez doživeo težak pad!
Težak udes Marka Markeza: Hitno prebačen u bolnicu, dobro je! Petostruki prvak sveta u Moto GP-u pao na treningu, lekari utvrdili teške povrede i hitno ga prebacili u bolnicu. Malo je falilo da zbog gubitka pasoša ne doputuje na Tajland.

Samo pet minuta od kraja prvog nezvaničnog treninga na stazi u Burirnamu, srča, lom i neverica. Mark Markez koji već u nedelju treba da pokuša osvajanje nove titule kraljevske klase pao je sa Hondinog motocikla. O silini udara najbolje svedoče slike njegove mašine koja je ostala ne samo bez točka, već i bez kompletnog zadnjeg dela mašine.

Dobra vest je da je Mark Markez brzo ustao, vidno posrćući zbog bolova u donjim ekstremitetima. Njega je u obližnji medicinski centar prevezla hitna medicinska služba gde će biti obavvljeni detaljnji pregledi motociklističkog asa.



Inače, Španac je u trenutku udesa bio najbrži na stazi, ali su ga do kraja prve trening sesije po štoperici pretekli pada Fabio Kvartararo koji je stazu apsolvirao u vremenu od 1:31.17 minuta, a s ledili su  ga i Maverik Vinjales, Andrea Dovociozo, Džek Miler, i Valentino Rosi.

Pratićemo i u toku dana razvoj situacije vezane za udes Marka Markeza, uz napomenu da će od njegovog učinka na Tajlandu zavisiti puno toga. Odluka bi mogla da padne već u nedelju na trci koja startuje u nedelju u 9.00 po srednjeevropskom vremenu.



Aktuelni prvak sveta u Moto GP, Mark Merkez, doživeo je strašan pad na treningu pred Veliku nagradu Tajlanda. Osvajač šampionskih kruna iz 2013, 2014, 2016, 2017. i 2018, uspeo je da se podigne i sam ode do hitne pomoći.

Međutim, u pitanju je teža povreda sjajnog Španca.

Tokom pregleda je ustanovljeno da je Markez pretrpeo teške povrede leđa i leve noge, pa je hitno prebačen u bolnicu u Buriremu.

Markez je pao pet minuta pre kraja treninga, izgubio je ravnotežu u jednoj krivini i pao. Zadnji deo njegove Honde se potpuno raspao tom prilikom.

Zanimljivo da je malo falilo da Markez "preskoči" nedeljnu trku na Tajlandu, jer je na carinskoj kontroli pre leta iz Barselone u Dohu ustanovio da kod sebe nema pasoš. Radnici na carini nisu mogli da ga puste, a vremena za izradu novih putnih dokumenata nije bilo.

Na sreću ili nesreću, ljudi iz njegove ekipe zamolili su osoblje na aerodromu da pregledaju avion kojim je Markez doputovao u Barselonu i na jednom sedištu pronađen je njegov pasoš.

Markez je trenutno vodeći u generalnom pasmanu, a do kraja sezone ostalo je još pet trka.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar