Ponovo smjena na Univerzitetu u Banja Luci

- Senat Univerziteta u Banjaluci, na 42. vandrednoj sjednici, održanoj danas smijenio je profesora Luku Kecmana s funkcije prorektora za materijalne i kadrovske resurse Univerziteta u Banjaluci.

Republika Srpska 03.10.2019 | 10:47
Ponovo smjena na Univerzitetu u Banja Luci
“Za smjenu Kecmana glasala su 23 člana, protiv su bila dva člana, a jedan član Senata je bio uzdržan”, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Da podsjetimo, Kecman, bivši dekan Akademije umjetnosti i sadašnji profesor te ustanove, izjavio je da studenti s hendikepom iziskuju velike troškove, da ima loša iskustva s njima te da koštaju kao Svetog Petra kajgana.

Na snimku, koji su studenti proslijedili "Nezavisnim", jasno se čuje da profesor Kecman govori o slijepom studentu i nagluvoj studentkinji i odvijanju njihove nastave.

(Nezavisne)

Komentari / 33

Ostavite komentar
Name

Novi Zakon

03.10.2019 09:09

Pitajte ministra Rajcevica, dekana Skrbica, Skrbicevog potrcka koji se rektorom naziva Gajanina, profesora bez referenci Zeljka Mitrovica, agresivnog pijanca Nenada Bojica, licemjera Igora Radojicica, zasto je Kecman pusten niz vodu. Ako to rade sa svojima iz sistema, zamislite sta ceka one koji nisu dio sistema. Bilo bi dobro da novinari provjere sljedece; Ko radi novi Zakon o visokom obrazovanju? Ko su tajni clanovi radne grupe? Da li se planira osnivanje Univerziteta mdicinskih nauka? Da li je planirano da rektore postavlja ministar? Da li je planirano da rektor postavlja dekane? Univerzitetska zajednica cuti, ali uskoro ce doci vrijeme da se udje u rovove. Univerzitet je posljednja institucjia koja je imala kakvu-takvu autonomiju. Ode i to pod sapu familije i kumova.

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

03.10.2019 09:54

Pitanje je da li "nama ovo sve treba"??? Normalnim zemljama i narodima treba, ali pošto je sve podložno "prodaji" onda će i ovo biti podešeno "njima i njihovim potomcima"...izgleda destruktivno, istina i jeste, bez imalo optimizma....ali dok ne bude po zakonu tako će i biti uvijek! Profesor mora biti obezbeđen, plaćen, obrazovan, poštovan , zakonski podržan i kažnjen ukoliko ga se ne pridržava...onda će i đaci poštovati one koji znaju, uče ih bolje, naprednije i stvaraju od njih zainteresovane članove društva za struku i nauku, a ne za muvanja i laž i prevare....neko mora podvući liniju ova vlast to niti hoće niti može!

Name

SENATOR

03.10.2019 10:07

Šta akademska zajednica čeka?Da joj NEKO na tacni servira slobodu.Šta čeka boračka organizacija,Savez sindikata,Udruženje poslodavaca,Udruženje penzionera i sve druge asocijacije.Stanje u društvo izvanredno i svi zadovoljni u ovoj zemlji DEMBELIJI

Name

Re Novi Zakon

03.10.2019 13:29

glavni covjek na izradi novog zakona je Saša Trivić, lokalni pekar iz Banjaluke. po zanimanju bravar. Ali nesto razmisljam, kad mesar kobasicar moze zezati narod 20 godina, sto ne bi i pekar pravio reformu visokog skolstva.

Name

Prof(i)

03.10.2019 18:50

Kecman je odrađen brzo i profi. Ovakve metode su svojstvene samo obavještajnim službama.

Name

Profi

04.10.2019 09:07

Neki misle da smo dosegli dno, ali dna izgleda nema. Možda je sve i tačno što oni navode protiv Kecmana, ali zar to nije bilo i ranije poznato? Ili su bili neobavješteni!? A sada je dovoljno da grupa studenata napiše pismo i da članovi Senata dignu ruku bez ikakvih materijalnih dokaza smijene čovjeka. U tijelima univerziteta može se izglasati sve što hoćete, čak i da je crno bijelo. To je teror većine nad manjinom. Kako onda da se pošteni profesori pobune? Leteće van kao kufer. Njihove su glave na panju, a malj u rukama studentskih nazovi predstavnika. Tamo neki iz pozadine vuku konce.

Name

bbb

04.10.2019 19:20

Ne slažem se sa Kecmanom u koječemu, ali znam sigurno da nije lopov. Bezobrazno je što mu kriminal podmeću bez ikakvih dokaza. Baš tako kako ste vi (Novi zakon) napisali: U režij dve dileje: Jedan je stalno alkoholisan, a drugi je pobožan preko svake mere. Niđe njih nema van Akademije u BL, jedino tu mogu da budu ono za šta se izdaju - reditelj i glumac. U stručnoj literaturi to se zove Jaranska pedagodija. Takav je Univerzitet u BL, sve jaran do jarana, do mojega

Name

Re Profi

06.10.2019 07:39

E, profi da ti kazem....ima profesora koji su zasluzili da lete ...toliko su bili pravedni da im nije mjesto na falultetu...medju njima ima dosta korumpiranih, drskih,nemotalnih...i takvi da predaju djacima...treba njih " dobro" pregledati...a , ovog su teretili za korupciju, vezao djecu konopcem dok je radio u NS itd....ocito covjeku nedostaje koja daska....nije sav svoj...

Name

Skeptik

03.10.2019 09:14

Pa šta je Luka Kecman slagao? Samo je rekao ono što svi znaju. Recimo, koliko znam objekti fakulteta u kampusu nemaju rampe za invalide. ni vanjske a pogotovo unutrašnje tako da te invalide bukvalno neko treba unjeti u zgradu i popeti uz stepenice na sprat...

ODGOVORITE
Name

Mladen hrAMA

03.10.2019 13:01

Tako je. Osim toga, ti invalidi su cesto jako nemoralni ljudi itd.. Pogledajte npr. Mladena Amovica koji je sa prosjekom od 8,20 (ne vise sigurno) postao asistent. Master "upisao" i zavrsio prije nego se zavrsila prva godina master studija, i vjerovatno je pri kraju i sa "doktoratom". Pricam ono sto znam, ostali su jos i gori.

Name

Re: Novi zakon

03.10.2019 09:36

Novi zakon je razlog?! Hmmmmm....mozda je tako...ali kad bi vjerovali Luki Kecmanu na rijec. No, ima li nekog u Banja Luci da nije upoznat sa "likom i djelom" Luke Kecmana....tesko...jako tesko.

ODGOVORITE
Name

Branka

03.10.2019 09:50

Sramota za Univerzitet da najboljeg covjeka otjeraju. To je sve montirano Luki od strane vladajucih

Name

Re RE Novi zakon

03.10.2019 09:52

Kako to da je do sada Luka Kecman sa svojim "likom i djelom" bio dobar i radio za dobrobit Univerziteta a sada odjednom ne valja i mora hitno biti smijenjen?

Name

Re Tuzna koba

03.10.2019 16:29

Brana je meni puno pomogla.Zena zmaj.Mnoge pomogla kroz dugogodišnji rad na unibl

Name

Grubacic

03.10.2019 09:41

Neka se provjeri sta je radio Kecman kao dekan akademije???? On je zadnji koji moze pricati o moralu.

ODGOVORITE
Name

Kowalski

03.10.2019 10:14

Радио! Након тога је просперирао за проректора, а сад га смјењују са те позиције због онога на основу чега је изабран за проректора.

Name

Radeta

03.10.2019 12:32

Ma cim je Grubacic mogao biti predsjednik u.o. unibl . Sve je jasno

Name

Re Radeta

03.10.2019 17:15

Profesor Grubacic je covjek koji se skolovao u vrijeme kada je "Bog hodao po zemlji". A to sto nareceni voli popiti je nesto drugo. I pijan je pismeniji i strucniji od ovih sto danas magistriraju i doktoriraju. I da. Nije lopov.

Name

Расовача

03.10.2019 10:06

Број гласова је показао све....... Шта је са осаталим аферама?

ODGOVORITE
Name

re

03.10.2019 10:19

https://www.youtube.com/watch?v=7VCxYTEKQ4Q

ODGOVORITE
Name

PITANJE

03.10.2019 10:31

Koliko.kosta diploma medicinskog fakulteta a da se ne studira ? I kome da se obratim..? Sad sam konobarica pa mi dosadilo da me tapsu po gu..ci

ODGOVORITE
Name

Re

03.10.2019 17:16

Nek te sad Skrbic tapse po bulji i doci ces do diplome.

Name

Re

06.10.2019 07:46

Ako hoces da brzo dodjes do diplome med.fakulteta, morace te tapsati po gu..ici ili ces morati 100 konobarski baksisa dati za jedan ispit! Razmisli da li se isplati! Ako si kapacitet, bolje je da upises u NS ili Bg, pa da učis ko čovjek!

Name

Rosulje

03.10.2019 12:13

Ne postoji Univerzitet, niti postoji akademska zajednica (čast izuzecima), niti studenti, Sve je to intelektualni jad i bijeda. Ako na kokošinjac postaviš tablu Univerzitet, ne znači da je to Univerzitet. Univerzitet mora imati naučnike, profesore sa svojim mišljenjem i stavom, svojim integritetom, mora imati studente koji će misliti svojom glavom, mora se suprostaviti negativnim pojavama u društvu. Sve to ovo što se zove Univerzitet nema.

ODGOVORITE
Name

Ja

03.10.2019 13:11

Bravo

Name

Cika DULE

03.10.2019 13:47

Sve je ovo igranka rektorcica Gajanina, jer mu je Kecman postao smetnja za prljavu rabotu i lopovluke na UNI BL. Zalosno je sto je taj isti Kecman izgubio zdravlje da bi uredio Univerzitet, a sada ga smjenjuju umisljeni supljoglavci koju su se uplasili NOVOG ZAKONA jer za njih tad nece biti mjesta na Univerzitetu, bas ni po jednom kriterijumu, jer nije dovoljno objaviti koji novinski clanak i nalupetati nesto za izjavu u medije pa da budes profesor, dekan ili rektor. Kecman je zrtva, ali nijecjedina ovih zlobnik praznoglavaca, al ubrzo ce se i tome stati u kraj. zbogom rektor, jado

Name

Nova Varos

03.10.2019 15:20

Tako je, Rosulje, vidis da imamo studente koji sa svojom glavom - kad im narede da nekoga pljunu, posluze se glavom jer im je tamo smjesten placenicki jezik. Imamo i profesore, jadnike koji se boje studentskog katil fermana. Imamo i vlast koja napucava studentske pretstavnike da pljuju profesore. A i sta ce nam profesori kad imamo pekare koje pisu zakone o visokom obrazovanju. I sta bi nesretna akademska zajednica imala da kaze o svemu a da se ne ispovraca?!

Name

Re

06.10.2019 07:47

Upravo tako!!!

Name

Sta je nejasno

03.10.2019 15:07

Ne razumijem sta je nejasno....SNSD se vec neko vrijeme obracunava sa pametnim i sposobnim ljudima unutar stranke....ko je redovno skolovan, misli svojom glavom, ima rezultate, on jednostavno smeta ovima sa kupljenim skolama i koji bespogovorno izvrsavaju naredjenja....e sad sto to dugorocno sve vodi u propast o tome niko ne razmislja...svi gledaju da samo sto vise para ukradu na "projektima".....Pa sjetimo se samo Rajka Vasica, covjek inteligentan, obrazovan, sposoban, napravio SNSD i otjerali ga kao psa...zato se ne treba cuditi, vec otvoriti kladionicu i kladiti se ko je sledeci na meti za odstrel

ODGOVORITE
Name

Peki

03.10.2019 16:44

E ako ti je Rajko pametan, onda ti nisi sigurno.

Name

Drugarica Darija

03.10.2019 15:33

Zna se koga je Mataruga doveo , a taj ga je isti spijunirao pa je Mataruga skliznuo , pa je isti taj sada i Kecmanu slomio vrat , a to ce isto uraditi i Gajaninu. Ko je hinjski izbacio Slavu Govedaricu iz kabineta i zasjeo na mjesto porparola naravno sve bez konkursa sa suknjicom i stillicama.

ODGOVORITE
Name

Milijana

04.10.2019 07:25

Kao da je Slava bolja puno bolja od gospodina Stankovica?

Name

Voz bez povratka

04.10.2019 05:18

Kakvo obrazovanje u srpskoj tu morate imati prvo partijsku knjizicu a tek onda znanje na žalost zato nam i jeste ovako ,tužno djeco bježite odavde ne gubite vrijeme.

ODGOVORITE