FRA: Umjesto junaka - tragičar!

Škuletić iznudio penal, pa ga promašio! Monpelje pao u Strazburu - 1:0.  Kad je teško - Debuši! Sent Etjen prekinuo užasan niz od sedam utakmica bez trijumfa.

Fudbal 29.09.2019 | 22:20
FRA: Umjesto junaka - tragičar!
Mogao je Petar Škuletić da bude junak Monpeljea. Mogao je, ali – nije. I boleće ga ovaj promašeni penal u Strazburu jer je najzad dobio šansu, a nije je iskoristio.

Strazbur je u meču osmog kola prvenstva Francuske upisao pobedu protiv Monpeljea – 1:0. Ažork je bio precizan u 25. minutu i taj njegov pogodak bio je jedini na meču.

Sve je moglo da bude drugačije nakon poslednjeg minuta prvog poluvremena. Petar Škuletić, kojem je ovo bila prva utakmica koju je počeo u sezoni, iznudio je penal. Uhvatio se za loptu, snažno tukao, ali je Sels pogodio stranu i odbranio udarac.

Da je bilo 1:1 posle 45 minuta, ko zna kako bi bilo na kraju. To „šta bi bilo, kad bi bilo“ ostaće da se mota Škuletiću po glavi. Monpelje tu najbolju šansu za gol nije iskoristio. Ubrzo je u drugom delu srpski fudbaler zamenjen.

Mihailo Ristić je odigrao svih 90 minuta za goste, dok je Stefan Mitrović, igrač Strazbura, meč odgledao s klupe.

Kad je teško - Debuši! Sent Etjen prekinuo užasan niz od sedam utakmica bez trijumfa.

Konačno malo radosti i za napaćene fanove Sent Etjena. Francuski velikan uspeo je da prekine užasnu seriju od sedam vezanih utakmica bez trijumfa u svim takmičenjima i ta pobedom na gostovanju u Nimu od 1:0. Za pogodak odluke pobrinuo se jedan od najstarijih Metju Debuši koji je u 68. minutu idealno reagovao glavom na centaršut Kazrija iz kornera.

Bila je to kruna strpljive partije Zelenih na ovom meču, u kojem su nekoliko puta bili faktički na konopcima. Pravo je čudo kako je golaman Sent Etjena Mulan u prvom poluvremenu zaustavio nekoliko pokušaja domaćih fudbalera kada je gol visio u vazduhu. Ali, neoprezni domaćin je kažnjen za te promašaje, mada su gosti u finišu bespotrebno zakomplikovali stvar.

Amuma je glupo i bespotrebno oštro ušao u protivnika na aut liniji i zaradio drugi žuti karton u 74. minutu, ali to nije pomoglo popularnim Krokodilima da se vrate u meč. Sent Etjen je izdržao pritisak u finišu, golman Mulan obezbedio svoju mrežu pa su tri boda otputovala na stadion Žofroa Gišar.

Samo što Sent Etjen i dalje visi u zoni ispadanja i mora pod hitno da popravi rezultate dok ne bude kasno.

FRANCUSKA 1 - 8. kolo

Subota

Lion - Nant 0:1(0:0)
/Marsal ag 58/

Bordo - PSŽ 0:1 (0:0)
/Nejmar 70/ 

Anže - Amijen 1:1 (0:1)
/Aliju 83 - Mendoza 13/

Mec - Tuluz 2:2 (1:0)
/Dijalo 5, Nijan 90. penal - Said 86, Kuluri 90+6/ 

Monako - Brest 4:1 (1:0)
/Ben Jeder 21, Slimani 62. penal, Martins 73, Keita Balde 90 - Mendi 77/ 

Nica - Lil 1:1 (1:1)
/Dolberg 13 - Arauho 24/ 

Rems - Dižon 1:2 (1:1)
/Šavaleran 17 - Tavares 19, Balde 48/

Nedelja

Strazbur – Monpelje  1:0 (1:0)
/Ažork 25/

Nim - Sent Etjen 0:1 (0:0)
/Debuši 68/ 

21.00: Marselj - Ren



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar