ITA: Lacio na SMS pogon, Kolarov promašio penal!

Najbolji vezista Serije A u sezoni 2018-19 je pokrenuo Lacio koji je došao do sigurne pobjede nad Đenovom, "vučica" je golom Edina Džeka uspjela da na pleća obori povratnika u Seriju A Leće, dok je Udineze savladao Bolonju. . .  Apeninini ponovo bruje o SMS-u, gol i majstorska asistencija za pobedu Lacijala! Kolarov promašio penal, ali Gabrijel je već častio Romu! Udineze savladao Bolonju i poželeo oporavak Sinši Mihajloviću.

Fudbal 29.09.2019 | 22:00
ITA: Lacio na SMS pogon, Kolarov promašio penal!
Prošlog leta, bar je tako izgledalo sa strane, nije lako pregrmeo to što je mimo očekivanja morao da još jednu sezonu provede u Laciju. Ove jeseni je godinu dana zreliji. Ove jeseni Sergej Milinković Savić je opet onaj igrač zbog kojeg se pominju devetocifrena obeštećenja. U sudaru sa Đenovom srpski reprezentativac je uzeo na sebe ulogu režisera pobede Lacija od 3:0 postigavši prvi i namestivši Felipeu Kaisedu šansu za treći gol Rimljana.

Možda na kraju i neće otići za tih 100.000.000 evra – deluje da je toga postao svestan i predsednik Lacija Klaudio Lotito – ali kad ima dan Milinković Savić zaista izgleda kao fudbaler svetske klase. Konkretan, a opet tako lagan dok protivnicima pomera mozak pasovima čas na jednu, čas na drugu stranu. Kad Sergej to radi izgleda kao da bi svako mogao da ponovi. Naravno da ne bi, ali lepota i jeste u tome da učiniš da komplikovano izgleda tako prosto.

Već u sedmom minutu meča Milinković Savić krade loptu na 30 metara od protivničkog gola, šalje je na levi bok, prati akciju, uleće na 16 u pravom trenutku i iz prve je plasira tamo gde Jonut Radu nikako nije mogao da je stigne. A u 59. minutu i asistencija da se zaokruži sjajan utisak. Ide ta lopta sporo, ali tačno između dvojice Kaisedovih čuvara, nije uostalom sve u snazi i brzini, ima nešto i u inteligenciji. Kolumbijac je obišao Radua, Lacio je odgonetnuo sve sumnje u ishod meča. Treća asistencija za Milinković Savića u ovoj sezoni Serije A. I prvenac kad su golovi u pitanju.

Mada je pitanje da li su i postojale s obzirom na to da su Rimljani od prvog do poslednjeg trenutka utakmici bili ti koji su diktirali ritam igre. Đenova prosto nije na tom nivou. Ivan Radovanović nije mogao da pohvata rastrčane Lacijale na sredini terena, jedino je pitanje koliko će lopti završiti u mrežu gostujućeg tima. Na kraju je Lacio stao na četiri, pošto je Stefan Radu projektilom matirao prezimenjaka na golu Đenove, dok se Čilo Imobile upisao u listu strelaca posle fenomenalnog slalom Luiza Felipea.

Tri boda i za drugi rimsk klub, mada se Roma nije baš šetala do pobede. Štaviše, Leče je dugo odolevao, ali nije imao snage da se branisvih 90 minuta. I nije imao boljeg golmana od Gabrijela da uhvati udarac Edina Džeka iz 56. minuta kada je Vučica stigla do odlučujućeg gola za minimalac od 1:0.

Džaba Brazilcu i to što je u 80. minutu odbranio penal Aleksandra Kolarova – sjajno je tada reagovao – ali morao je mnogo bolje kod Džekovog gola. Da tada nije Roma stigla do gola, veliko je pitanje da li bi uspela da u finišu meča stigne do tri boda.

Minimalac i u Udinama, Stefano Okaka je u 27. minutu postigao jedini gol u sudaru sa Bolonjom, a meč na Dačija arena obeležio je i lep gest najvatrenijih navijača domaćeg tima, koji su treneru protivničkog tima Siniši Mihajloviću poželeli da pobedi borbu sa leukemijom. “Ratnik Siniša će dobiti ovu bitku”, pisalo je na transparentu Udinezeovih navijača.

U prvih pet kola nove sezone Kalča, Sergej Milinković-Savić je dva puta asistirao saigračima za postizanje golova i to u duelima sa Parmom i Samprodijom.

Danas, u šestoj rundi, u okršaju sa Đenovom, uspio je i sam da se upiše u strijelce, trasiravši put "nebeskoplavima" ka trećoj pobjedi. Golu je dodao i asistenciju, što mu je prethodno tokom karijere u Seriji A još samo dva puta pošlo za rukom…

LACIO – ĐENOVA 4:0 (2:0)
/Milinković-Savić 7, Radu 40, Kaisedo 59, Imobile 78/

Meč je za "lacijale" počeo idealno, s obzirom da je srpski fudbaler poentirao već u sedmom minutu sa 15 metara nakon povratne lopte Ćire Imobilea.

Milinković-Savić je, inače, bio i začetnik akcije koju je krunisao golom, s obzirom da je bez prekršaja, a što je kasnije potvrdio i snimak u kontrolnoj sobi, oduzeo jednu loptu oko sredine terena.

SMS je po treći put u karijeri na jednom meču Serije A spojio gol i asistenciju. Sva tri puta je to uradio protiv timova iz Đenove (u aprilu 2018. protiv Sampdorije i u septembru iste godine protiv Đenove).

VAR tehnologija morala je da "reaguje" i u 35. minutu i to ponovo zbog srpskog veziste. Mrežu rivala ovog puta je postigao Luis Alberto nakon novog pasa Imobilea, ali na semaforu ipak nije bio ispisan rezultat 2:0 zbog prekršaja Srbina koji je prethodio golu.

Ipak, pet minuta prije odlaska na odmor domaći navijači su se ponovo radovali. Pomenuti Španac je dugo "lomio" čuvara na lijevoj strani, a potom u šesnaestercu pronašao usamljenog Stefana Radua, koji precizno pogađa dalji ugao gostujućeg gola.

Izuzetnu partiju SMS je dopunio trećom ovosezonskom asistencijom – u 59. minutu igre je uposlio ekvadorskog internacionalca Felipea Kaiseda, koji je izbjegao ofsad poziciju i potom, nakon što je obišao čuvara mreže, "elegantno" pogodio.

Konačan rezultat na "Olimpiku" postavljen je u 78. minutu, kada se i Imobile upisao u strijelce poslije pasa Luiza Felipea, koji je tokom solo-akcije prevario tri gostujuća igrača i, praktično, obavio najveći dio posla.

Odbrana Lećea, kojim sa trenerske klupe komanduje Fabio Liverani, nekadašnji vezista Lacija, odolijevala je favorizovanoj Romi sve do 56. minuta, kada je stvari u svoje ruke preuzeo kapiten ovog tima, bh. reprezentativac Edin Džeko, kojeg je nakon centaršuta Mkitarijana "zaboravila" defanzivna linija domaćeg sastava.

Ispostavilo se da je taj pogodak bio i jedini, a lako je moglo da ne bude tako, međutim u 80. minutu Aleksandar Kolarov nije uspio da pogodi sa "kreča".

Izuzetno značajnu pobjedu upisao je i Udineze, koji je pred domaćom publikom savladao Bolonju, a čovjek odluke bio je Stefano Okaka.

Kaljari se okliznuo, bukvalno! Verona odnela bod iz Sardinije posle velike greške Fabija Pisakanea.

Tri velike pobede zaključno sa onom senzacijom u Napulju u inda kiks Kaljarija tamo gde ga niko nije video. Verona Darka Lazovića i Borisa Radunovića – presedeo meč na klupi – odnela je bod sa Sardinije pošto joj je Fabio Pisakane poklonio remi velikom greškom u 66. minutu. Na kraju 1:1 u šestom kolu Primere.

Neće biti radosni Sardi, imali su sve u svojim rukama, imali su igru, gol prednosti koje im je doneo pogodak Lukasa Kastra u 29. minutu. I jeste u drugom poluvremenu Verona krenula smelije u napad, ali sve je išlo na Kaljarijevu vodenicu.

Sve do tog kobnog, 66. minuta. Apsolutno bezopasna situacija, lopta u nogama Pisakanea, imao je sve vreme sveta da izabere šta će sa njom, svaka čast Davidu Faraoniju što je uopšte pritiskao Kaljarijevog štopera. Ali ako ste se pitali zašto treneri insistiraju na tome, evo zato. Pisakane se okliznuo u najgorem mogućem trenutku, Faraoniju se upornost isplatila. Sav trud domaćeg tima pao je u vodu u tom jednom trenutku.

Mada ne mogu u Kaljariju ni da budu previše nesrećni. Da im je neko pred početak sezone ponudio da posle šest kola dele šesto mesto na tabeli verovano bi oberučke prihvatili. Ipak, ostaje žal sigurno. Mogli su i do četvrtog. Da je recimo Čolito Simeone uspeo da na pas oporavljenog Radže Najngolana sa sedam metara gurne loptu u mrežu…

SERIJA A - 6. KOLO

Subota

Juventus - SPAL 2:0 (1:0)
/Pjanić 45, Ronaldo 78/

Sampdorija - Inter 1:3 (0:2)
/Jankto 55 - Sensi 20, Sančez 22, Galjardini 61/

Sasuolo - Atalanta 1:4 (0:4)
/Defrel 62 - Gomez 7, 29, Gosens 13, Zapata 35/

Nedelja

Napoli - Breša 2:1 (1:0)
/Mertens 13, Manolas 45+4 - Baloteli 68/

Lacio - Đenova 4:0 (2:0)
/Milinković Savić 7, Radu 40, Kaisedo 59, Imobie 78/

Leće - Roma 0:1 (0:0)
/Džeko 56/

Udineze  - Bolonja 1:0 (1:0)
/Okaka 27/

Kaljari – Verona 1:1 (1:0)
/Kastro 29 – Faraoni 66/



Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar