PL BiH: Široki tutnjao Mostarom, Sarajevo i Borac gaze!

Veoma zanimljiv duel hercegovačkih rivala Zrinjskog i Širokog Brijega, pripao je gostima sa "Pecare" - 1:3, dok je osvajač duple krune Sarajevo stiglo do ubjedljive pobjede u Doboju kod Kaknja (0:3).  Vranješ sa dva gola srušio Velež, aplauzi za Borac! Poslije četiri godine, u prvom međusobnom dvoboju crveno-plavih i "rođenih", Borac je slavio na Gradskom stadionu u Banjaluci - 3:1 (1:1) na krilima dvostrukog strijelca Stojana Vranješa!

Fudbal 29.09.2019 | 21:40
PL BiH: Široki tutnjao Mostarom, Sarajevo i Borac gaze!
Široki Brijeg je gazda Hercegovine!

U velikom hercegovačkom derbiju, tim sa "Pecare" je savladao Zrinjski u Mostaru rezultatom 1:3 (1:1) i pokazao da se nisu odrekli visokih ambicija!

Širokobriježani su bolje ušli u meč "Pod Bijelim brijegom" i do vođstva stigli pogotkom Dine Ćorića u 16. minutu nakon dodavanja Matea Marića.

"Plemići" su izjednačili pet minuta kasnije kada je mrežu ekipe sa "Pecare" pogodio Ivan Lendrić. - 1:1.

Hercegovački derbi odlučio je Dražen Bagarić u 82. minutu kada je glavom pogodio suprotan ugao mostarske mreže, da bi pobjedu gostiju u sudijskoj nadoknadi "ovjerio" Mateo Marić za 1:3.

Bio je to prvi domaći poraz Zrinjskog u novoj sezoni nakon kojeg je ekipa Harija Vukasa ostala četvrta s 19 bodova. Široki Brijeg se drugom uzastopnom pobjedom probio do sedmog mjesta s 14 bodova.

ZRINJSKI: Brkić, Jakovljević, Barbarić, Rugašević, Čurjurić, Šovšić, Rustemović, Mandić, Govedarica, Lendrić.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jurilj, Enin, Marić, Kovačić, Hrkać, Bagarić.

Sarajevo je upisalo sedmi trijumf ove sezone, a veliki posao "bordo" tim u Doboju kod Kaknja napravio je u prvom poluvremenu stekavši sigurnu prednost zahvaljujući golovima Slobodana Milanovića i Mersudina Ahmetovića.

Prvi je zaprijetio domaćin već u petom minutu kada je Kenan Horić pogodio mrežu, ali samo njen spoljni dio.

Uzvratili su gosti sa "Koševa" pet minuta kasnije i stigli do prednosti sjajnim udarcem Slobodana Milanovića sa ivice kaznenog prostora - 0:1.

Igrao se 31. minut kada je napadač "bordo" tima Mersudin Ahmetović ponovo pogodio mrežu Abdulahovića i povisio vođstvo gostiju na 0:2.

Mogli su izabranici Husrefa Musemića da riješe pitanje pobjednika nakon opravdano dosuđenog penala, međutim, golman Mladosti odbranio je udarac Krste Velskoskog sa "kreča".

Pobjedu je iz slobodnog udarca u samom finišu "pečatirao" Amar Rahmanović.

MLADOST: Abdulahović, Bajić, Hreljić, Horić, Fanimo, Vazda, Hasić, Smajlagić, Begić, Hrustanović, Isaković. 

SARAJEVO: Kovačević, Šabanović, Lazić, Šerbečić, Letić, Đokanović, Velkoski, Hebibović, Milanović, Ahmetović, Guzina.

Vranješ sa dva gola srušio Velež, aplauzi za Borac! Poslije četiri godine, u prvom međusobnom dvoboju crveno-plavih i "rođenih", Borac je slavio na Gradskom stadionu u Banjaluci - 3:1 (1:1) na krilima dvostrukog strijelca Stojana Vranješa!

Banjalučki Borac upisao je četvrtu pobjedu ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i skočio na šestu poziciju na prvenstvenoj tabeli.

U Banjaluci je "pao" mostarski Velež, koji je poslije četiri godine bio rival Banjalučana i pognute je glave napustio Gradski stadion.

BORAC - VELEŽ 3:1 (1:1).

Ponovo je čovjek odluke za Borac bio kapiten Stojan Vranješ, koji je sa dva pogotka, ukupno sedam, opet bio junak Banjalučana, ali mora se priznati da su dobru partiju pružili i ostali izabranici Branislava Krunića, koji je promijenio uobičajenih startnih 11, što je u nedjelju donijelo rezultat.

Poslije jednog remija, između dva poraza od kojih se posljednji dogodio na "Koševu", u banjalučkom taboru su uvidjeli da su promjene u sastavu neophodne, pa su protiv Veleža od starta zaigrali Almedin Ziljkić i Saša Kajkut, koji su dosta dobrog donijeli ekipi Branislava Krunića iako se nisu upisali u strijelce.

Borac je poveo već u 10. minutu nakon što je Stojan Vranješ oboren na ivici kaznenog prostora, preciznije na samoj liniji, što je sudija Elvis Mujić okarakterisao jedanaestercem.

Sa "bijele tačke" Vranješ nije dopustio Adnanu Bobiću ni promil šansi, iako je golman "rođenih" pogodio gdje će šutirati kapiten Borca - 1:0.

Mostarci su imali nešto više od igre u prvom dijelu, pa su prije samog odlaska na odmor u poluvremenu uspjeli da stignu do izjednačenja.

Na lijevoj strani je loptu primio Nusmir Fajić i centrirao u peterac, loptu je na kratko odbio golman Banjalučana Mladen Lučić, ali samo do noge Brazilca Brandaa - 1:1.

Trener Banjalučana je u nastavku u igru uveo i Ivana Crnova, koji je pripremio drugi pogodak crveno-plavih u 58. minutu.

Centrirao je iz kornera, a nebeski skočio Marko Jovanović i sam kao duh pogodio mrežu Veleža za novo vođstvo domaćina - 2:1.

Pokušavali su gosti iz mostarskih Vrapčića da stignu do novog "egala", ali je to ostavljaloi dosta prostora za kontranapade, u kojima se odlično snalazio Saša Kajkut, ali u nekoliko navrata nije imao ni sreće jer su njegovi udarci završavali tik pored stative.

Sve dileme je u 73. minutu poslije kornera razriješio kapiten Stojan Vranješ, koji je primirio loptu poslije centaršuta, driblingom oslobodio sebi prostor i pogodio sa desetak metara pod prečku - 3:1.

Do kraja je Borac mogao još do vrha napuni mrežu Veleža, stvarao je i promašivao prilike, ali je zato nagrađen gromoglasnim aplauzom nekoliko hiljada gledalaca i najvatrenijih pristalica na Gradskom stadionu.

Za prvenstveno želju i volju, a tek onda četvrtu pobjedu!

Sastavi

BORAC: Lučić, Jovanović, Janičić, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Ziljkić, Kajkut. Trener: Branislav Krunić

VELEŽ: Bobić, Dario, Zvonić, Manev, Urdinov, Hasanović, Zeljković, Čivić, Vehabović, Brandao, Fajić. Trener: Feđa Dudić

PREMIJER LIGA BiH - 11. kolo

Mladost - Sarajevo 0:3 (0:2)
/Milanović 10, Ahmetović 31, Rahmanović 87/

Zrinjski - Široki Brijeg 1:3 (1:1)
/Lendrić 21 - Ćorić 16, Bagarić 82, Marić 90+1/

Borac - Velež 3:1 (1:1)
/Vranješ 10 pen, 73, Jovanović 57 - Brandao 45+1/

Subota

Tuzla siti - Željezničar 2:2 (1:1)
/Crnkić 10, Kojić 58 - Krpić 13, 75 pen/

Zvijezda 09 - Radnik 1:4 (1:0)
/Radović 21 a.g. - Plavšić 57, Bradonjić 70, 80, 88/

Čelik - Sloboda 0:0

TABELA: Željezničar 23, Tuzla siti 21, Sarajevo 23, Zrinjski 19, Radnik 18, Borac 15, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Čelik 13, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Izvor: mondo.ba
 

Komentari / 0

Ostavite komentar