Finale EP-a: SRB - SLO, repriza košarkaškog finala...

Slovenci, čekamo vas u reprizi košarkaškog EP, ali sa drugačijim ishodom! Odbojkaši Srbije i Slovenije boriće se u nedelju u Parizu za titulu prvaka Evrope. Da li četa Bobe Kovača može do najvišeg stepenika pobedničkog postolja?

Ostali sportovi 29.09.2019 | 08:19
Finale EP-a: SRB - SLO, repriza košarkaškog finala...
Odbojkaši Srbije osigurali su medalju na Evropskom prvenstvu, ali bismo voleli da ona bude najsjajnija - zlatna.

Tim, koji sa klupe predvodi selektor Slobodan Kovač, u sjajnom polufinalu pred 13.000 navijača u Parizu pobedio je selekciju Francuske (3:2) i obezbedio plasman u finale.

Rival za zlatno odličje biće im selekcija Slovenije, koja je u Ljubljani bila uspešnija od Poljske (3:1).

Slovenci će igrati drugi put u finalu u istoriji, nakon što su 2015. propustili priliku da se okite zlatom na prvenstvu u Bugarskoj i Italiji. Tada su poraženi od Francuske rezultatom 3:0.

Ovoga puta žele da načine taj korak dalje.

"Nismo želeli bronzu, ne želimo ni srebro, koje već imamo, već u Pariz idemo po zlato. Od prvog dana verovali smo u sebe, bili uvereni da imamo kvalitet, da smo sposobni za najveća dostignuća. Ako su mnogi naš prvi plasman u finale doživeli kao veliko iznenađenje, sada smo svima pokazali da se zasluženo borimo za titulu i da moraju da nas shvate ozbiljno", poručio je odbojkaš Sslovenije Dejan Vinčić.

Za rivala će na drugoj strani mreže imati raspoloženu i kvalitetnu Srbiju, koja je dokazala da je spremna za velika dela i koja će se sigurno boriti svim snagama za treće zlato u istoriji evropskih šampionata.

Uz to sadašnji selektor Srbije Boba Kovač sedeo je na klupi Slovenaca do pre samo godinu dana i odlično zna njihov tim i odakle preti najveća opasnost.

Osim toga, Srbiji je još u svežem sećanju poraz u finalu košarkašog Evropskog prvenstva 2017. od Slovenije (85:93), kada su "zmajčeki" predvođeni Goranom Dragićem uspeli da se domognu prve kontinentalne titule u istoriji.

Ovoga puta želimo da ishod bude drugačiji.

Finale Evropskog prvenstva za odbojkaše igra se u nedelju od 17:30 u Parizu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar