FIFA-ina sramota!

Egipatski glasovi otpali zbog velikih slova?! Tri pritužbe oko glasanja za najboljeg na planeti! Tako se ne bira najbolji na svetu!

Fudbal 27.09.2019 | 18:46
FIFA-ina sramota!
Ako ste se pitali zašto je Zlatna lopta koji dodeljuje magazine Frans Fudbal i dalje najcenjenije indivudalno priznanje u svetu fudbala, evo i odgovora. Fifina “The Best” nagrada u danima nakon proglašenja pobednika – Lionela Mesija – bori se sa kontroverzama koje stižu sa svih strana sveta, pošto su na adresu Svetske fudbalske federacije stigle bar tri pritužbe.

Prvi je digao glas kapiten Nikaragve Huan Berera, koji je na društvenim mrežama objavio da nije glasao za Mesija iako u Fifinim dokumentima piše da jeste. Potom se javio i selektor Sudana Zdravko Logarušić, dok je bez sumnje najneshvatljiviji slučaj Egipćana čiji glasovi nisu uvaženi zato što su imena pisana, zvanično je obrazloženje Fife, velikim slovima?!

Egipćani su pobesneli, jer se njihov najbolji igrač Mohamed Salah opasno naljutio na tamošnji Fudbalski savez, selektora Šavkija Gariba i kapitena Ahmeda Elmohamadija što nisu njemu uručili glas. Onda su Egipćani tražili zvaničan odgovor od Fife i – eto ga. Pride, Fifa tvrdi i da glasove iz Egipta nije potpisao generalni sekretar tamošnjeg saveza. Egipćani pak tvrde da jesu i to 15. avgusta, četiri dana pre isteka roka.

Istina, Egipćani sup sole neuspeha na Afričkom kupu nacija – ispali su u osmini finala – bili u haosu, pa je kompletno rukovodstvo saveza moralo da ode. Tek u avgustu im je Fifa poslala upravu za hitne slučajeve da rukovodi Savezom?!

Kako bilo, sumnja ostaje.  Podsetimo, Mesi je pobedio ispred Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar