Nevjerovatna kazna: Da li će se Barsa od ovoga oporaviti?!

Verovali ili ne, ali Barselona je dobila kaznu od španskih fudbalskih vlasti u iznosu od 300 evra. Da, TRI STOTINE EVRA!!!

Fudbal 27.09.2019 | 17:30
Nevjerovatna kazna: Da li će se Barsa od ovoga oporaviti?!
Ovoliku kaznu Španska fudbalska federacija odredila je Barseloni zbog "nefer" kontakta koje je imala sa Grizmanom dok je on bio u Atletiko Madridu.

Grizman je ovog letao prešao u Barselonu iz Atletika za 120 miliona evra, pozivajući se na klauzulu iz igovora, iako je Atletiko smatrao da otkupna klauzula treba da bude 200 miliona evra. 

Ali, nadležni organi Španske fudbalske federacije su procenili da je Barselona napravila prestup, pristupivši Grizmanu a da prethodno o tome nije obavestila Atletiko.

Atletiko je tužio Barselonu da je kontaktirala Grizmana još u martu, kada je otkupna cena bila 200 miliona evra. Barselona ga je potpisala 1. jula kada je obeštećenje "palo", ali madridski klub je smatrao da su ljudi iz Barse još u martu postigli dogovor sa Grizmanom.

Taj prekršaj Barselonu košta 300 evra.

U obrazloženju odluke navedeno je:

"Uzimajući u obzir ekonomski kapacitet kluba i visinu ove kazne, svesni smo da je 300 evra zaista simboličnog i sigurno je da neće ugroziri kažnjeni klub i, verovatno, neće uticati na druge klubove da ne dođu u istu situaciju i neće ih primorati da se pridržavaju propisva u ovom smislu".

Isto tako, Španska fudbalska federacija je navela i da nema razloga da se Barselona kazni i jednom utakmicom igranja pred praznim stadionom.

Grizman, čiji je prelazak u Barselonu objavljen još u maju, potpisao je petogodišnji ugovor sa Barsom, u kojem stoji i klauzula o obeštećenju od čak 800 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar