"Auto-put BG–SA će biti kružni, kao prsten"

- Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je s novom ambasadorkom Bosne i Hercegovine Aidom Smajić.

Srbija 26.09.2019 | 15:16
"Auto-put BG–SA će biti kružni, kao prsten"
Glavna tema sastanka bili su zajednički infrastrukturni projekti.

"Imamo veliki broj zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture i želimo da našu saradnju učinimo efikasnijom, a to je način i da pokažemo da kao region možemo da međusobno sarađujemo i da idemo napred", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da je najvažniji projekat za dve zemlje izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, koji će se graditi kao prsten auto-put, povezujući dve zemlje u dva pravca.

"Radovi na izgradnji prve deonice Sremska Rača - Kuzmin su već počeli i očekujemo da ih, tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, obiđu predsednici Srbije i Turske i predsedavajući predsedništva BiH. Za drugu deonicu, od Požege do Kotromana, radi se projektno-tehnička dokumentacija", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila značaj završetka zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji BiH, koji će omogućiti da se pusti u saobraćaj most između Ljubovije i Bratunca koji je Srbija izgradila, a koji je od velikog značaja za građane i privredu dve zemlje.

Smajićeva je ocenila da su diplomatski odnosi između Bosne i Hercegovine i Srbije dobri i da je najbolji segment saradnje oblast ekonomije, a najvažniji zajednički projekat dve države izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo.

(Tanjug) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vlad Tepeš

26.09.2019 13:27

Kakav ba prsten? Đe to još ima?

ODGOVORITE
Name

Re

26.09.2019 14:12

O ring

Name

Re

26.09.2019 14:17

Nesmetanu nama ni prstenovi ni pare Turske. Evo dokazase nam da su damo Turci i Austrougari gradili i razvijali Balkan a braća Rusi uništili i ono sto smo im poklonili

Name

tajkunsko roblje

26.09.2019 14:02

Bice kruzni, pa na cose, kao i sve u tamnom vilajetu.

ODGOVORITE
Name

Nn

26.09.2019 14:08

Nije tacno da su odnosi dobri,i nikad nece ni biti dobro.

ODGOVORITE
Name

pero izvan kruga

26.09.2019 14:22

sve u krug.. sa malo para bice i mali krug a kruziti se mora neko u krugu a neko izvan kruga...

ODGOVORITE