Štefanek: Ako odem u Tokio, donosim medalju!

"Ako odem na Olimpijske igre, mogu samo da obećam da ću donijeti Srbiji medalju iz Tokija", samouvjeren je srpski rvač.

Ostali sportovi 26.09.2019 | 08:19
Štefanek: Ako odem u Tokio, donosim medalju!
Pred Rio je obećao mami Đenđiki i ispunio je.

Pred Tokio je obećao svima i - ispuniće!

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek, kao i prije Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, gdje je osvojio zlato, drugi put u izjavi za Tanjug obećao je medalju sa Igara u Tokiju.

Koliko njegove riječi imaju težinu govori i to što je prvo obećanje, dato upravo Tanjugu prije puta u Brazil, ispunio i odmah otvorio put Srbiji ka rekordnih osam odličja.

"Ako odem na Olimpijske igre, mogu samo da obećam da ću donijeti Srbiji medalju iz Tokija", samouvjeren je Štefanek u izjavi Tanjugu, nekoliko dana poslije uspjeha srpskih rvača i osvojene dvije bronze na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu - Mihaila Kadžaje i Mata Nemeša.

Riječ "ako" od Štefaneka dolazi jer će se baš sa Matom Nemešom boriti za mjesto u timu Srbije u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom.

"Još se ne zna ko ide. Već 10 godina zajedno treniramo, Mate mi je puno pomogao kada sam bio pobjednik u Riju, isto tako je puno naučio od mene kroz pripreme i domogao se bronze u Kazahstanu. Čestitam mu na tome."

Veliki je optimista po pitanju uspjeha srpskih rvača u Tokiju i zato očekuje dvije medalje, a najviše od - sebe.

"Uvijek očekujem mnogo od sebe. Tako uvijek krećem. Stevan Mićić je izvanredan u slobodnom stilu, ostao je bez bronze na SP sa dva minimalna poraza. U samom je vrhu... Najveći kandidat je Viktor Nemeš, tu je i Miha Kadžaja. Neko od nas četvorice donijeće dvije medalje. Ne mogu da tvrdim sa sigurnošću, ali kada kažem nešto to i ostvarim. Od mene očekujte medalju."

Štefanek, aktuelni predsjednik Sportskog saveza Srbije, već sada najavljuje da će završiti karijeru sljedeće godine.

"Nisam okončao karijeru, uradiću to sljedeće godine. U programu sam za Tokio i cilj mi je da branim zlato. Svakako se nadam medalji."

Veliki udio u uspjehu rvača Srbije ima, kako je naglasio Štefanek, i država sa ulaganjem u taj sport.

"Hvala ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je puno pomogao Rvački savez Srbije i omogućio nam da imamo pravi budžet kako bismo imali prave rezultate. Svega toga ne bi bilo da država nije stala iza Saveza i da takvu logistiku nije napravio predsjednik RSS Željko Trajković", zaključio je Štefanek, uz podatak da je u posljednjih pet godina osvojeno šest medalja u rvanju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar