SK: Odbojkašice Srbije poražene od Južne Koreje!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbija izgubila je od Južne Koreje sa 3:1 u setovima (25:21, 25:18, 15:25, 25:23) na Svetskom kupu u Japanu.

Ostali sportovi 24.09.2019 | 08:19
SK: Odbojkašice Srbije poražene od Južne Koreje!
Ovo je bio osmi meč za naše odbojkašice na takmičenju i sada imaju po četiri pobede i poraza i zauzimaju 6. mesto na tabeli.

Isti učinak ima i Južna Koreja, koju je do pobede predvodila Hijin Kim sa 21 postignutim poenom.

Najbolja kod naše selekcije bila je, trenutno najbolji poenter Svetskog kupa, Ana Bjelica, koja je takođe meč završila sa 21 poenom.

Dvocifrene su još bile Jelena Blagojević sa 15, odnosno Katarina Lazović sa 11 poena.

Nakon prva dva seta, koje je Južna Koreja rutinski osvojila, očekivalo se da Azijatkinje sa maksimalnim rezultatom reše ovaj meč.

Ipak, naša selekcija uspeva da osvajanjem trećeg seta produži ovu utakmicu, ali to je bilo sve od naših odbojkašica.

Poprilično izjednačeni četvrti set, koji se igrao "poen za poen", Južna Koreja dobija rezultatom 25:23 i dolazi do pobede.

Srbija pred selidbu u Osaku, gde će odigrati poslednja tri meča Svetskog kupa, ima polovičan skor - po četiri pobede i poraza.

Takmičenje nastavlja u petak duelom protiv Japana, od 12.20 časova po srednjeevropskom vremenu, dan kasnije zakazan je meč sa Kinom (8.00), a onda u nedelju i poslednji duel u kojem će rival biti Dominikanska Republika (5.30).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar