LE: Ostojić spreman za AZ, čeka se Suma!

Partizan sa najjačom mogućom postavom u odbrani počinje Ligu Evrope.

Fudbal 17.09.2019 | 09:54
LE: Ostojić spreman za AZ, čeka se Suma!
Ako je suditi na osnovu reči Rajka Brežančića, AZ Alkmar ne haje mnogo za odbranu, koncentrisaće se mahom na napad, dok će za razliku od Holanđana Partizan maksimalnu pažnju posvetiti poslednjoj liniji u pokušaju da na startu Lige Evrope osvoji bod ili tri.

Zato je i odluka stručnog štaba da na meču minulog kola, u Novom Sadu protiv Proletera, odmori BojanaOstojića, očekivana i razumljiva, kako bi iskusni štoper bio spreman za četvrtak veče. Prema informacijama iz „Zemunela“, Ostojić je samo predostrožnosti radi propustio duel na „Karađorđu“ i sve ukazuje da će opet doći do rotacije u poslednjoj liniji, pošto će bivši prvotimac Čukaričkog zauzeti mesto uz Strahinju Pavlovića, što će automatski značiti selidbu Igora Vujačića na klupu. Ostatak odbrane ispred golmana Vladimira Stojkovića neće se menjati, po bokovima se očekuju Nemanja R. Miletić i SlobodanUrošević. Uostalom, oba gola na svom stadionu, u dosadašnjem toku evropske sezone, Parni valjak je primio kad Bojan Ostojić nije bio na terenu, što jasno ukazuje kako utiče na igru i rezultate u ekipi SavaMiloševića.

S druge strane, još se čeka povratak Sejdube Sume u ritam. Gvinejac je, takođe, propustio gostovanje u Novom Sadu, u pitanju je manji bol u zadnoj loži, ali se očekuje da vezista bude spreman do četvrtka. Ako sve bude po planu, onda će Suma zauzeti mesto iza napadača Umara Sadika, dok će Bibras Nathodejstvovati kao zadnji vezni u paru sa Sašom Zdjelarom. U suprotnom, pod uslovom da Suma ne bude mogao na teren, Izraleac će se, kao i protiv Proletera, preseliti na mesto „desetke“, a ispred odbrane se očekuje tandem Saša Zdjelar – Aleksandar Šćekić.

Meč prvog kola Lige Evrope, Partizan – AZ Alkmar, na programu je u četvrtak od 21 čas (RTS 1, TZV Arenasport 1), a sudiće ga Italijan Marko Gvida.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar