Obradović: Poziv nisam dobio, ali Srbija je moj san!

Najozbiljniji kandidat za selektora očekuje analizu Mundobasketa, pa odluku o nasledniku Saleta Đorđevića. . .

Košarka 17.09.2019 | 09:35
Obradović: Poziv nisam dobio, ali Srbija je moj san!
Nakon što je Aleksandar Saša Đorđević najavio povlačenje sa reprezentativnog kormila počele su spekulacije oko njegovog naslednika na mestu selektora Orlova.

Kao trenutno najozbiljniji kandidat se trenutno kotira Monakov trener Saša Obradović. Tragom tih informacija pozvali smo Obradovića koji je u razgovoru za MOZZART Sport istakao:

„I ja sve čitam iz novina, sa portala… Konkretan poziv nisam dobio. Verovatno je potrebna procedura, postoje kandidati za to mesto pod jedan, dva, tri… Verujem da svi srpski košarkaški treneri imaju želju da vode naš nacionalni tim. Nikad nisam krio, to je i moj san. Ali, prvo je potrebno analizirati Mundobasket, reći kakav je program i cilj za naredni period, pa tek potom odrediti selektora”, kazao je za naš portal Saša Obradović.

Da li ste razgovarali sa čelnicima kluba oko eventualnog angažmana u srpskoj reprezentaciji?

„Tu priču nisam otvorio jer još nemam konkretan povod za tako nešto. Moram da znam gde sam, neko drugi treba da povuče prvi potez, ne mogu napamet da pričam”.

Ali ukoliko stigne poziv od našeg košarkaškog Saveza vi nemate dilemu?

„Mesto trenera srpske reprezentacije pre svega je pitanje časti. Nekom ko je patriota, kome je košarka sve dala, ne treba puno da vaga. E sad, kakvi će ciljevi biti postavljeni, rezultati ostvareni zavisi od mnogo faktora. Ko će se od igrača odazvati pozivu selektora, ma ko to bio, kako će igrati, da li će biti povređenih košarkaša…”.

Dok očekujemo rasplet da se osvrnemo na dešavanja u vašem klubu?

„Sezona nam počinje uskoro. Na gostovanju igramo utakmicu iz Kupa. Nakon toga startuje šampionat, pa Evrokup… U francuskom prvenstvu imamo najviše ambicije, očekujemo pozitivne rezultate u Evropi, kupu takođe… Nije alibi, ali budžeti puno toga diktiraju. Kao trener uvek želim da pružim i ostvarim najviše što je moguće”, konstatovao je Saša Obradović, koji slovi za najozbiljnijeg kandidata na mestu selektora.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar