Đuričkova igrica

Društvena igra Fudbal prošle godine je doživela veliki uspeh i za kratko vreme osvojila srca svih mališana, a njen autor Nikola Đuričko odlučio je da ponovo obraduje decu!

Zabava 16.09.2019 | 15:27
Đuričkova igrica
Nova društvena igra nosi naziv Atletika i namenjena je deci starijoj od pet godina, a u njoj može uživati čak osam igrača.

Zamišljena je tako da se mališani na lak i zabavan način upoznaju s osnovnim atletskim disciplinama i njihovim pravilima: skok uvis, skok udalj, bacanje diska, trka na 100 m i trka na 400 m (petoboj).

Komplet sadrži atletsku stazu, terene za bacanje diska, skok uvis i skok udalj, prečku, pione i kockice, kao i knjižicu s pravilima igre, napisanu uz karakterističan humor Nikole Đurička.

Cilj igre pre svega jeste popularizacija kraljice sportova među našim najmlađima, a time i promovisanje sporta, olimpijskog duha i zdravog života.

Autora ove neverovatne igre znamo kao glumca i reditelja sa više od četrdeset filmova, pozorišnih predstava i televizijskih emisija. Pored zanimljivih društvenih igara koje je osmislio, Đuričko se nedavno ostvario i u ulozi pisca.

Za zbirku zabavnih kratkih priča "Dogodovštine jednog Džonija" osvojio je Nagradu za najbolju knjigu u oblasti dečje književnosti na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar