O Luisu Skoli priča cijela planeta...

Manu ga grlio, Kobi se hvatao za glavu! Ko bi rekao da će Luis Skola postati zvezda Mundobasketa u Kini?!

Košarka 14.09.2019 | 22:50
O Luisu Skoli priča cijela planeta...
Bilo bi zanimljivo čuti kako bi slavni Argentinac Luis Skola reagovao da mu je neko rekao 2002. u Indijanapolisu da će 17 GODINA kasnije opet igrati u finalu Svetskog prvenstva.

I to kao najbolji igrač ekipe!

Dok su članovi zlatne reprezentacije SR Jugoslavije tog leta slavili istorijski uspeh, Skola je verovatno bio potišten zbog ispuštene prilike i ljut zbog sudijske odluke koja je u poslednjoj sekundi odgovarala našem, a ne njegovom timu.

Ovog puta, on je taj koji slavi u Pekingu i koga će svrbeti prsti do nedelje, dok se bude spremao za finale protiv Španije.

Impresivni veteran u petak je bio apsolutni lider Argentine u ogromnoj pobedi protiv Francuske u polufinalu, kojom je njegov tim ušao u prvo finale Mundobasketa od te 2002. godine.

Nakon što je sjajno ušao u meč i maestralno postavio stvari na svoje mesto, Skola je zastao u trećoj četvrtini, pa u poslednjoj trojkama u nizu ubio nadu Francuza.

Kobi Brajant (41) sedeo je u Pekingu kraj terena kao ambasador Mundobasketa i uhvatio se za glavu u čudu kada je krilni centar sa daljine ubacio svoj poslednji, 28. poen.

Na stolici do "Mambe" sedeo je još jedan košarkaški div, Argentinac Manu Đinobili (42), koji je emotivno pratio meč svojih zemljaka, pa na kraju zagrlio saigrača iz Indijanapolisa.

Ono što nisu uspeli zajedno, Skola će sad probati sa novim, izuzetno čvrstim timom Argentine.

Posle meča, desetine novinara čekale su Skolu i jedno od prvih pitanja bilo je da uporedi aktuelnu generaciju Argentine sa onom koja je igrala početkom veka.

"Vidim mnogo sličnosti ove generacije sa onom iz 2004, 2002, 2001. Da li će ona osvojiti sve? To ne znam... Rekao sam pre godinu i po da ima mnogo sličnosti i ovo sada je jedna od njih. Osvojili smo srebro na Svetskom prvenstvu kao i 2002".

Upitan za susret sa Đinobilijem kraj terena, Skola je otkrio da nije očekivao svog nekadašnjeg saigrača u Pekingu.

"Nisam znao da će doći. Bio sam iznenađen. Veoma sam srećan jer sam ga video".

Takođe, uz osmeh je otkrio svoju tajnu uspeha, zbog koje igra odlično i sa 39 godina.

"Spavam previše", nasmejao se Skola, koji od 2017. i odlaska iz NBA lige igra u Kini.

Upravo zbog njega, u polufinalu au simpatije većine neutralnih bile na strani Argentine. Isto će biti i u finalu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar