Po 20.000 evra za zlatne odbojkašice i basketaše!

Vlada Republike Srbije nagradila zlatne odbojkašice Srbije i basketaše za uspehe u 2019. godini.

Ostali sportovi 15.09.2019 | 14:39
Po 20.000 evra za zlatne odbojkašice i basketaše!
Vlada Republike Srbije dodelila je na današnjoj sednici odbojkašicama Srbije i njihovom selektoru nagrade u vrednosti od po 20.000 evra, saopšteno je iz Vlade.

"Članicama ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci održanom u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj i Turskoj od 23. avgusta do 8. septembra, dodeljene su novčane nagrade od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos pripao je i njihovom treneru Zoranu Terziću", precizirano je u saopštenju.

Nacionalno sportsko priznanje dodeljeno je odbojkašici Maji Ikodinović (rođenoj Ognjenović) za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u odbojci održanom 2006. godine u Japanu, a Vlada Srbije nije zaobišla ni zlatne basketaše.

"Sportistima u disciplini 'košarka 3 na 3' Marku Saviću, Danilu Mijatoviću, Dejanu Majstoroviću i Dušanu Domoviću Bulutu za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj od 30. avgusta do 1. septembra 2019. godine, Vlada je dodelila nagradu u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos za osvojenu medalju, dobio je i njihov trener Goran Vojkić", navedeno je u saopštenju.

Na sednici su usvojene izmene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama. Povećanjem iznosa novčanih nagrada za sportiste i trenere, vlada želi da istakne važnost vrhunskih rezultata i osvajanja medalja na najznačajnijim takmičenjima - Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi.

"Usvojenim izmenama iznos za osvojenu zlatnu medalju na ovim takmičenjima podignut je na 50 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti, za srebrnu na 45.000, a za bronzanu na 35 hiljada evra (u dinarskoj protivvrednosti). Ujedno su izjednačeni iznosi za pojedinačne i ekipne sportove, a sve u cilju da se podstakne postizanje boljih rezultata i osvajanje većeg broja zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja na sledećim Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi", stoji u saopštenju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

malo

15.09.2019 13:09

Brate malo ,mlogo malo za prvo mesto.Moze i stancic bre to je sitnica za drzavo a curama puna kapa.RAZMISLITE.

ODGOVORITE