Lavrov: Rat je završen, ostale samo tenzije

Rat u Siriji je završen i ostala su samo manja legla tenzija na teritoriji koju ne kontroliše vlada u Damasku, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svijet 13.09.2019 | 16:40
Lavrov: Rat je završen, ostale samo tenzije
On je rekao da se Sirija postepeno vraća normalnom, mirnom životu i da odvojena legla tenzija postoje još samo u područjima kao što su Idlib ili istočna obala Eufrata.

"Sirijski rat se zaista završio. Zemlja se postepeno vraća normalnom, mirnom životu. Odvojena legla tenzija ostala su samo na teritorijama koje ne kontroliše Vlada Sirije, kao što su Idlib i istočna obala Eufrata", istakao je Lavrov.

Lavrov je naglasio da će formiranje i pokretanje rada komisije, koja će osmisliti ustavnu reformu, postati važan podijum za promovisanje političkog procesa koji će provoditi sami Sirijci, uz pomoć UN.

Šef ruske diplomatije napomenuo je da će takav postupak omogućiti sirijskim vlastima i opoziciji da prvi put započnu direktan dijalog o budućnosti Sirije, javio je TASS.

Lavrov je dodao da Rusija podržava ponovno uspostavljanje suvereniteta Sirije, borbu protiv terorizma, te povratak svih Sirijaca u svoju domovinu, kao i povratak Sirije u "porodicu arapskih zemalja", prenijela je "Raša tudej".

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

zdravko

13.09.2019 18:19

Da ste i VI prvi put nešto korisno napravili u svojoj povijesti.

ODGOVORITE
Name

Islam!

13.09.2019 20:00

Eh neznalico!

Name

zdravko

13.09.2019 20:44

Vidi bogat! Djeca u osnovno školi znaju kako se živjelo u carsko Rusiji ,komunizmu i kako se zivi sada.Vječita bijeda i sirotinja.Koji je to pametnjakovic ,nek dokaze suprotno?

Name

Re

14.09.2019 00:02

Zivio drug Staljin!