Murinjo: Ronaldo će davati golove i sa 50!

Jedan od najboljih trenera svih vremena imao je reči hvale za svog sunarodnika, tvrdi da bi ga trebalo "proučavati". . .

Fudbal 13.09.2019 | 09:16
Murinjo: Ronaldo će davati golove i sa 50!
Žoze Murinjo danas je za italijanske medije pohvalio svog zemljaka i nekadašnjeg igrača Kristijana Ronalda nazavši ga "naučnim slučajem".

Njih dvojica su sarađivali od 2010. do 2013, kada su Portugalci zajedno bili u Real Madridu, a fudbaler je golovima u meču sa Litvanijom postao najbolji strelac u istoriji Evro-kvalifikacija.

Iskusnog stratega to ne čudi, zna da je u pitanju sjajan igrač i veruje da će još dugo biti među najboljima na svetu.

"On je sjajan sa 34 godine, igra u vrhunskom timu i ima najviše ambicije. Trebalo bi ga proučavati na naučnoj bazi – njegova genetika utiče na njegov mentalitet i to ga čini boljim svakim danom", rekao je trener koji je trenutno bez posla.

Murinjo veruje da je Kristijano "fenomen" i da je pobeda jedino o čemu razmišlja.

"Zato me ništa što on radi ne čudi. I kada bude imao 50 godina, FIFA će ga zvati na meč legendi i on će ponovo postići pogodak. Siguran sam u to", zaključio je Portugalac.

Ronaldo svakom godinom i novim golovima dokazuje da je jedan od najboljih koji su ikada igrali ovaj sport, videćemo koliko će "trajati", ali sigurno je da je spremio još golova za ljubitelje fudbala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar