Ekipi RTS-a nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Radio-televizija Srbije /RTS/ uputila je javno protest vlastima u Prištini zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima, povodom zabrane karavanu "Najlepših narodnih pesama" da uđe na Kosovo i Metohiju.

Srbija 11.09.2019 | 18:28
Ekipi RTS-a nije dozvoljen ulazak na Kosovo
"Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati", naveo je RTS.

Karavan "Najlepših narodnih pesama" trebalo bi sutra da bude održan u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obilježava 95 godina postojanja Radio Beograda. Predviđen je direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.

Konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15.00 časova na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja iako je blagovremeno podnijeta uredna dokumentacija, neophodna za ulazak na područje Kosova i Metohije.

Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda - voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

Više od 20 časova konvoj čeka da uđe na Kosovo i Metohiju, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

boticeli

11.09.2019 17:28

Gdje su oni komentatori sto govore Kosovo je Srbija evo primjera kako i koliko je Kosovo Srbija.

ODGOVORITE
Name

Re

12.09.2019 10:48

Kosovo i jeste Srbija tu dileme nema a druga je stvar što su šiptari kao kriminogen narod dospjeli pod zaštitu SAD-a jer za njih proizvode opojna sredstva kojim truju cijeli svijet. Treba li ti još nešto pojasniti?