Nedavno otvoren prvi prehrambeni autlet u BN

Bijeljina je od nedavno dobila prvu „Food outlet Jumbo” (Fud autlet džambo) prodavnicu i tako i u ovoj sferi počela da prati savremene trendove u oblasti trgovine.

Republika Srpska 10.09.2019 | 16:51
Nedavno otvoren prvi prehrambeni autlet u BN
Koncept rada ove vrste prodavnica podrazumijeva prodaju artikala sa kratkim rokom trajanja po znatno sniženim cijenama.

- U Evropi i drugim razvijenim državama ovakve prodavnice su već decenijama vrlo popularne. Proizvodi sa kratkim rokom trajanja su jednako kvalitetni kao i ostali proizvodi, s tim da je cijena mnogo povoljnija. Kao i ostali marketi, i mi strogo vodimo računa da roba koju prodajemo ne bude isteklog roka trajanja, na šta nas, uostalom, obavezuju i zakonske odredbe – rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini vlasnik ovog autleta Jovan Pantić

Prodajom robe sa kratkim rokom trajanja po nižim cijenama postiže se nekoliko efekata – socijalni, ekološki, ali i svojevrstan etički efekat.



- Prije svega, građani sa nižim primanjima lakše mogu doći do prehrambenih i drugih proizvoda na jednom mjestu, ali prilikom odluke da otvorimo ovakvu prodavnicu, zamislili smo da nam ciljna grupa budu svi građani, bez obzira na kupovnu moć, jer vjerujemo da će svi moći pronaći nešto kvalitetno za sebe, s jedinom razlikom u odnosu na „redovne“ markete, što će sve biti znatno jeftinije – ističe Pantić.

Prehrambeni autleti su postali popularni u razvijenim zemljama i kao dio ekoloških kampanja i nastojanja da se smanji količina hrane koja se baca što stvara dodatni trošak proizvođačima, odnosno, trgovcima koji moraju da plaćaju za njeno uništavanje. Bacanje ogromnih količina hrane izaziva i moralne dileme u vremenu kada sve više ljudi ne uspijeva da sebi obezbijedi prehranu, čak i u razvijenom svijetu.

- Pozivamo sugrađane da posjete našu prodavnicu u Ulici Meše Selimovića broj 39 i da se uvjere da je roba koju nudimo kvalitetna, a jeftina, jer su kod nas praktično 365 dana godišnje u toku popularne „akcije“, ali na sav asortiman – poručuju iz „Fud autleta džambo“.

(Dešavanjaubijeljini)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Direkt

10.09.2019 19:00

Ovo je dobra stvar. Za sad u BiH, trgovina ovog tipa, pored Bijeljine, postoji samo u Sarajevu i Banja Luci.

ODGOVORITE