Micić i Lučić o "gaučosima": Energija, karakter, prljavi su!

Takvi su bili i Španci, pa se nadamo da je ovo bila dobra škola za Srbiju.

Košarka 09.09.2019 | 13:23
Micić i Lučić o "gaučosima": Energija, karakter, prljavi su!
Čekali smo Poljake i Šanga, idemo na Argentince u Donguanu!

Košarkaška reprezentacija Srbije moraće težim putem kroz nokaut fazu Mundobasketa u Kini pošto je odigrala najgori meč ovog leta i zasluženo je poražena od Španije (81:69). Sreća u nesreći jeste da ta utakmica nije bila eliminaciona...

Bogdan Bogdanović je u analizi utakmice govorio o iskustvu Španaca, koji su lako "čitali" naše akcije, dok su se sa njim složili i Vladimir Lučić i Vasilije Micić.

"Dobro smo počeli utakmicu i onda na njihovu promenjenu odbranu ispali iz ritma. Bezidejno smo igrali, gotovo bez samopouzdanja, dosta nas je bilo bez neophodnog nivoa za njih i to je to!", kratko je poručio Vladimir Lučić novinarima u Kini.

"Možda je dobra škola, ako ovo iskoristimo ovo na pravi način", dodao je Lučić.

"Nismo bili dominanti kako je to izgledalo u prethodnim utakmicama i moramo da se oporavimo za četvrtfinale gde nemamo više prava na kiks", kazao je Lučić i potom u tri reči sabrao šta misli o Argentincima".

"Oni imaju energiju, karakter... Biće teško!".

Srpski plej Micić "probudio" se u nastavku utakmice i pokušavao da zajedno sa Bogdanovićem i Raduljicom pokušavao da stigne Španiju, ali bilo je to teško bez Jokića.

"On je najbitniji igrač u ekipi i pokazali smo karakter da možemo i bez njega. Samo treba da se okrenemo narednoj utakmici i biće dobro...", kazao je Micić koji je potom govorio o našem naredom rivalu iz Južne Amerike, s kojima smo odigrai mnogo zanimljivih mečeva u prošlosti.

"Prljavi su Argentinci, igraju sa tri beka, treba da se ohlade glave i da se motivišemo. Lako smo dobijali dosadašnje utakmice i zato smo možda ušli lakše i mekše".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar