Bjelica: Nije sramota, ali odigrali smo katastrofalno!

"Rasturili su nam igru", dodaje Raduljica.  Samokritični srpski košarkaši.

  • Sport
  • Košarka


Srbija je sanjala Šangaj, ali će u Donguan.

Veoma loša partija naših košarkaša protiv Španije (81:69) koštala nas je, bar na papiru, slabijeg rivala u četvrtfinalu, tako da ćemo kroz put ka medalji početi da "krčimo" protiv veoma neugodne Argentine, koja je i dalje perfektna na Mundobasketu.

U igri naše reprezentacije je malo toga funkcionisalo, zapravo je Bogdan Bogdanović jedini koji je "vukao", dok se mnogo više očekivalo od Nemanje Bjelice.

Nećemo pogrešiti ako kažemo da je odigrao jedan od lošijih mečeva u dresu "orlova" pošto je utakmicu završio sa 3 poena (0/5) iz igre, dok je problema imao i u odbrani. Ipak, "Beli" je košarkaš koji uvek sme da se pogleda u ogledalo posle takvog meča i da zaigra bolje.

Što se nadamo da će učiniti već za dva dana!

"Nadigrali su nas u svakom segmentu igre, jeste težak poraz, ali idemo dalje... Biće malo teže, ali u četvrtfinalu smo. Treba da se odmorimo i da zaboravimo ovaj poraz. Ne mogu reći da je sramota, ali odigrali smo katastrofalan meč", rekao je Bjelica i dodao:

"Spremili smo se, a oni su nas malo iznenadili. Možemo da krivimo sudiju do sutra, ali ovo je naš poraz".

Slično viđenje utakmice imao je i naš kapiten Miroslav Raduljica.

"Prilično su nas iznenadili čvrstom igrom, odnosno nismo se snašli, igrali smo mekano, držali loptu duže nego šta treba. Rasturili su nam igru u prvom poluvremenu, u drugom to što smo igrali nije bilo dovoljno, ali ovo je velika škola da vidimo da to nije lako kao u grupi protiv ne tako dobrih reprezentacija koji nas ne skautiraju tako dobro. Razbili su našu kretnju...", priznao je Raduljica.

Srbija za prolazak u polufinale igra za dva dana u Donguanu protiv Argentine.

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.