SP: Argentina čeka Srbiju, na SAD prije finala!

Mnogo teži put od očekivanog. . .

Košarka 09.09.2019 | 11:29
SP: Argentina čeka Srbiju, na SAD prije finala!
Moraće daleko težim putem Srbija do finala posle poraza od Španije. Imao je tim Aleksandra Đorđevića gotovo otvoren put do mesta među četiri najbolja, ali je udarac od Furije poprilično zakomplikovao trasu srpskom timu.

Srbija će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igrati protiv Argentine (utorak, 13.00). Gaučosi su pregazili Poljsku u borbi za prvo mesto u grupi (91:65), dobili su svih pet utakmica na Mundobasketu i deluje da čak i podižu formu kako odmiče turnir. Neće to biti nimalo lak posao za srpsku reprezentaciju.

Mnogo velikih utakmica odigrale su naša i argentinska selekcija prethodnih skoro 20 godina, tako da nema dileme da će i ovo biti okršaj za pamćenje.

A, ako se prođe dalje, finale pre finala bi moglo da se dogodi u narednom krugu takmičenja. Ako se ne desi neka senzacija, rival Srbiji u polufinalu bila bi reprezentacija SAD, koja će u četvrtfinalu igrati protiv poraženog iz duela Francuska – Australija. Trikolori i Gaučosi će sutra međusobnim duelom rešiti ko će biti pobednik grupe i dobiti lakši put ka završnici turnira. Poraženi će morati na Amerikance.

Dakle, Srbija je baš skrenula sa pravog puta kiksom protiv Španije i zagazila u opasne vode.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar