Pronađena još jedna bomba kod RTV doma

Nakon što je u četvrtak na gradilištvu u blizini zgrade RTV doma u sarajevskom naselju Alipašin Most pronađena aviobomba i sigurno transportovana, direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak potvrdio je za Radiosarajevo. ba da je pronađena još jedna bomba na istoj lokaciji.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


– Na istoj lokaciji kao i prije nekoliko dana, najvjerovatnije je riječ o istoj bombi istih gabarita. Može biti riječ o različitom upaljaču, jer i kada se bombarduje koriste se različiti upaljači – rekao je Solak.

Situacija je nešto drugačija nego prošli put dodao je Solak i istakao da je sada bomba u zemlji i da se vidi samo gornji dio. 

– Veliko je blato na ovom lokalitetu nakon kiša, pa će biti vrlo teško raditi na samom terenu, ali naše ekipe su spremne i znaju šta im je činiti – navodi Solak.

Procedura oko evaukacija i obezbjeđenja prostora je u potpunosti ista, urađena je evakuacija gradilišta, vikend je pa brojne firme koje se dole nalaze ne rade.

– U zavisnosti od situacije procijenićemo da li će se raditi evakuacija stambenih objekata u blizni, ali svakako će svi biti upozoreni – zaključio je on.

(Radiosarajevo)

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.