EP: Pobjednik nosi sve! Srbija - Portugal...

Samo tri boda guraju Srbiju ispred Portugalije u trci za Evropsko prvenstvo.

Fudbal 02.09.2019 | 13:04
EP: Pobjednik nosi sve! Srbija - Portugal...
Odavno Beograd nije video pad nekog fudbalskog velikana. Barem kada su reprezentacije u pitanju. Mnogo je bilo mečeva u kojima je Srbija i pored dobre igre ostala bez trijumfa, a one koje je igrala loše, redovno je završavala porazima. Godine prolaze, malo šta se menja. Osim selektora...

Nema boljeg trenutka da se taj začarani krug razbije od današnjeg (20.45). Na najveći srpski stadion stižu prvak Evrope i pobednik Lige nacija, sa jednim od najvećih svetskih fudbalera svih vremena – Portugalija i Kristijano Ronaldo. Jednako pod pritiskom, sa imperativom pobede na leđima koliko i Orlovi. Dve utakmice na svom terenu na startu kvalifikacija, dva remija. I njima manjka bodova u saldu. I došli su po njih u Beograd.

Samo tri boda igraju Srbiji, samo tri Portugaliji, dakle - pobednik večeras nosi sve!

Ako verujete u ''Orlove'', da mogu do pobede, onda možete lepo da se ''oparite'', jer kladionica Mozzart plaća na pobedu Srbije 3,15!

A, Srbija je, tradicionalno, podvukla crtu posle Ukrajine (0:5) i krenula ispočetka. Ljubiša Tumbaković debitovaće večeras kao selektor Orlova. Teži zadatak nije mogao da dobije: za prekratko vreme da bilo šta promeni, da udari svoj trenerski pečat na igru ekipe, moraće da naredi napad na prvaka Evrope. Jer, samo pobeda i tri boda guraju Srbiju ispred Portugalije u trci za direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Da, na takmičenje koje nismo videli punih 19 godina. Proslavili smo i punoletstvo...

Tumba zna da i pored svih faktora koji mu nisu saveznici, nema pravo da pogreši.

“Igramo mini ligu u preostalih pet utakmica i svaka greška, ako se dobro ne organizuješ ili ne napraviš najbolji tim, skupo košta i nema vremena da se popravi. Imao sam dilemu oko sastava i formacije još i pre dva i po meseca i počeo da ramišljam šta i kako da radim. Sve se iskristalisalo i mislim da imam ispred sebe jasnu sliku ko će da igra protiv Portugalije", rekao je dan pre utakmice Ljubiša Tumbaković.

Zanimljivo je koliko srpski fudbaleri plene optimizmom pred meč sa Portugalcima, iako su se kiselih lica rastali sa poslednjeg okupljanja. Okrenut je novi list, pobeda nad Navigatorima obrisala bi mnogo toga i donela novi talas samopouzdanja. Pogotovo što je najavljeno potpuno neočekivanih više od 40.000 navijača na tribinama. Dobiće Orlovi još jednu avansnu podršku, red je da se oduže.

„Želim da krenemo u napad od prvog minuta, da im pokažemo šta nam je cilj. Igraćemo kod kuće, pred našim navijačima, imaćemo veliku podršku i da, realno je da pobedimo. Imali smo kiks protiv Ukrajine koji nas još boli i ovim trijumfom bismo mogli sve da operemo", rekao je Filip Kostić uoči utakmice.

I u te dve rečenice je suština svega: Iskoristiti domaći teren, upisati dragocenu pobedu, uzeti bodove i “oprati” lice pred navijačima. Zvuči jednostavno…

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar