PL: Tenzija, golovi, na kraju remi Arsenala i Totenhema!

U Londonu uvek puca! Veliki rivali odigrali su dobar meč i tako stavili zavesu na klupski fudbal na "Ostrvu" pred reprezentativnu pauzu.  Pršti, puca, seva. . . Atomski fudbal Totenhema i Arsenala, Pevci umalo prokockali 2:0! Kakav derbi Severnog Londona. . .

Fudbal 01.09.2019 | 23:19
PL: Tenzija, golovi, na kraju remi Arsenala i Totenhema!
Fudbaleri Arsenala i Totenhema odigrali su nerešeno 2:2 u poslednjoj utakmici četvrtog kola Premijer lige na "Emirejtsu" u velikom derbiju Londona.

Prštalo je u derbiju severnog Londona! Sjajan fudbal gledali smo na Emiratima i umalo videli treću pobedu Totenhema na stadionu Arsenala od osnivanja Premijer lige. Poznato je da ovo gostovanje najneugodnije za Pevce, slavili su samo jednom u ovom veku na terenu Tobdžija i ogromnih 2:0 u današnjem susretu jednostavno nisu smeli da prokockaju. Na kraju, morali su čak da spasavaju živu glavu. Arsenal je dobio krila kada je smanjio na 1:2 u nadoknadi prvog dela, na vreme stigao i do poravnanja, a onda su u finišu milimetri spasli goste strašnog nokauta. Arsenal je preko Papastatopulosa stigao do 3:2, međutim VAR je signalizirao dokazao da se radilo o ofajdu prilikom asistencije. 

Zvezdin rival u Ligi šampiona ove sezone sjajno je ušao u utakmicu. Doduše, u dobroj meri zahvaljujući golmanu Berndu Lenou, koji je jednu laganu loptu odbio pravo na nogu Kristijanu Eriksenu za 0:1. Bio je to 50. pogodak danskog reprezentativca koji je tako postao prvi igrač Totenhema (u Premijer ligi) kome je pošlo za rukom da ima 50+ i golova i asistencija. 

Pevci su do velikih 2:0 došli sa bele tačke. A ko bi drugi nego Hari Kejn, kome je to bio 10. gol u londonskim derbijima sa Arsenalom. Takav učinak imaju još samo Bobi Smit i Emanuel Adebajor....

Delovalo je u tim momentima da će Maurisio Poketino konačno zabeležiti prvi trijumf nad Unaijem Emerijem na njegovom terenu (u Španiji uglavnom gubio sa Espanjolom), ali ubrzo će krenuti uragan Tobdžija koji će pokrenuti pogodak Aleksandra Lakazeta. 

Tek u drugom delu počelo je da puca na sve strane. Dovoljno je reći da smo videli neverovatnih 37 udaraca ka golu (oba tima zajedno, 25:12 za domaćina), odnosno da je skoro 20 šuteva išlo direktno u gol.

Arsenal je minute dominacije u nastavku materijalizovao preko Pjer Emerika Obamejana u 71. minutu. Divan pas poslao je Genduzi, Obamejan se opružio koliko je dug i pogodio. 

Igralo se potom bez garda, Arsenal ponovo bio bliži golu, ali mreže se više nisu tresle. 

Totenhem je igrao u formaciji 4-3-3: Loris - Sančez, Aldervejreld, Vertongen, Rouz - Sisoko, Vinks - Lamela, Eriksen, Son - Kejn. Šansu su dobili još Dele Ali i Lo Selso. 

Bilo bi zanimljivo šta posle ovakvog atomskog fudbala ima da kaže Vladan Milojević... 

Iako je postava domaćih delovala izuzetno ofanzivno na papiru sa Nikolasom Pepeom, Pjerom-Emerikom Obamejangom i Aleksandrom Lakazetom u vrhu napada, ipak su gosti bili ti koji su više napadali od prvog minuta.

Već posle deset minuta takav pristup im se i isplatio. Nova čudna reakcija odbrane Arsenala, krunisana ne baš najboljom intervencijom golmana Bernda Lena nakon šuta Erika Lamele dovela je Totenhem u prednost. Strelac je bio Kristijan Eriksen kom nije bilo teško da pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Nisu gosti spuštali nogu sa "gasa", bili su bolji rival u većem delu poluvremena, ali su i "tobdžije" polako dolazile do daha i kretale ofanzivnije ka golu rivala.

Konkretnija uzbuđenja ponovo su se desila pred kraj prvog dela igre. Prvo su "pevci" duplirali vođstvo, Granit Džaka je skrivio jedanaesterac, a Hari Kejn bio siguran sa bele tačke.

To je trglo domaćina, stavili su sve karte na napad i u nadoknadi vremena ponovo došli na gol zaostatka. Pepe je uposlio Lakazeta, a Francuz je izveo sjajnu minijaturu u kaznenom prostoru i "probušio" Uga Ljorisa snažnim udarcem.

Od početka drugih 45 minuta, Arsenal je ušao odlučnije, propustio nekoliko dobrih prilika, a zatim je i Totenhem imao svoje pokušaje da promeni rezultat, ali nikome iz dve ekipe to nije pošlo za rukom sve do 71. minuta kada je domaćin izjednačio.

Mateo Genduzi je maestralnim dodavanjem uposlio Obamejanga, koji se dobro snašao i vratio utakmicu na početak.

Crveno-beli su do kraja bili bolji tim, bili nadomak toga da potpuno preokrenu rezultat, ali je VAR poništio pogodak koji su postigli zbog ofsajda Seada Kolašinca.

Tempo je nakon toga dobrano splasnuo, pojačala se tenzija, ali uz sitnija koškanja nije bilo ničega što je vredno pomena.

Totenhem je bio bolji rival u prvom poluvremenu, Arsenal u drugom, a na kraju – miroljubiv rezultat 2:2, kojim čini se i jedni i drugi mogu da budu zadovoljni. Iako su oba tima imala svoje prilike, remi deluje kao najrealniji odnos snaga na terenu. 

Tim Unaija Emerija se približio vrhu ovim bodom, na deobi su petog mesta sa Evertonom, Kristal Palasom i Vest Hemom, svi imaju po sedam bodova, ali tek je početak sezone. Nakon reprezentativne pauze oni će u goste Votfordu, gde se očekuje da će upisati trijumf i dodatno prići Sitiju i Liverpulu.

Gosti su imali težak raspored, deveti su sa pet bodova, ali više ne brinu oko odlaska Eriskena pa će verovatno biti mirniji i kvalitetniji u narednim duelima. Po povratku Premijeršipa njih čeka novi gradski derbi sa Kristal Palasom na domaćem terenu i duel u kom će svakako biti favoriti.

PREMIJER LIGA, 4. kolo:

Sautempton - Junajted 1:1 (0:1)
/Vestergard 58 - Džejms 10/

Lester – Bornmut 3:1 (2:1)
/Vardi 12, 73, Tilemans 41 – Vilson 15/

Mančester siti – Brajton 4:0 (2:0)
/De Brujne 2, Aguero 42, 55, Bernardo 79/

Čelsi – Šefild junajted 2:2 (2:0)
/Abraham 19, 43 – Robinson 46, Zuma ag 89/

Kristal Palas – Aston Vila 1:0 (0:0)
/Ajuv 73/

Vest Hem – Norič 2:0 (1:0)
/Haler 24, Jarmolenko 56/

Njukasl – Votford 1:1 (1:1)
/Šar 41 – Hjuz 2/

Barnli - Liverpul (18.30)

u nedelju

Everton - Vulverhempton 3:2 (2:1)
/Rišarlison 5, 80, Ivobi 12 - Sais 9, Himenez 75/

Arsenal - Totenhem 2:2 (1:2)
/Lakazet 45+2, Obamejang 71 - Eriksen 10, Kejn 40. p/

TABELA: Siti 10, Liverpul (-1) 9, Lester 8, Kristal Palas 7, Arsenal 7, Everton 7, Vest Hem 7, Junajted 5, Totenhem 5, Čelsi 5, Šefild 5, Barnli (-1) 4, Brajton 4, Bornmut 4, Sautempton 4, Njukasl 4, Vulverhempton 3, Aston Vila 3, Norič 3, Votford 1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar