Čempionšip: Mitrovićeva serija - čista petica!

Mitrović nastavio da rešeta – peti gol u nizu! Fudbaleri Fulama remizirali su (1:1) na gostovanju Kardifu u 6. kolu Čempionšipa.  Mitar dao gol i na petom meču zaredom, ali. . .  Iako je srpski napadač u odličnoj formi od početka sezone, to se ne može reći i za Fulam. Vrlo promenljiva igra.  Fulam osvojio bod protiv Kardifa zahvaljujući srpskom napadaču – 1:1.

Fudbal 30.08.2019 | 23:42
Čempionšip: Mitrovićeva serija - čista petica!
Za Fulam se ponovo istakao srpski napadač Aleksandar Mitrović, koji je postigao gol u petom meču zaredom ove sezone.

Tim sa Krejven Kotidža je bodom došao do četvrte pozicije na tabeli, dok je Kardif zabeležio skok na desetu.

Gosti su bili značajno bolji rival u ovom meču, ali nisu uspeli da osvoje sva tri boda. Imali su čak 72 odsto poseda u svojim nogama, dok su i više puta šutnuli ka golu rivala.

Oba gola viđena su u prvom poluvremenu. Marfi je bio strelac u 42. minutu dovevši svoju ekipu u neočekivano vođstvo.

Za 1:1 se pobrinuo lukavi Mitrović, koji je iskoristio asistenciju Ivana Kavaljera i nepažnju odbrane Kardifa u 45. minutu. 

U drugom poluvremenu Fulam nije igrao ni izbliza dobro kao u prvom. Kontrolisao je ritam utakmice, ali nije dolazio do šansi, pa je ostalo 1:1.

Aleksandar Mitrović je na idealan način počeo ovu sezonu!

Srpski napadač postigao je PETI gol u Čempionšipu, na petoj utakmici zaredom, međutim njegova ekipa nije se vratila sa gostovanja u Kardifu naročito zadovoljna, pošto su samo remizirali protiv rivala s kojim su zajedno "ušli", pa ispali iz Premijer lige...

KARDIF - FULAM 1:1 (1:1)

Domaći su poveli u 42. minutu preko Marfija da bi Mitrović samo tri minuta kasnije, pred poluvreme, postigao lagan pogodak posle duge akcije.

Prvo je Mitrović krenuo prodorom i "razgrnuo" nekoliko igrača Kardifa, odložio loptu na stranu, a onda se odlično pozicionirao na ubačaj Ivana Kavaljera, za jedan od lakših golova koji je postigao u dosadašnjem delu karijere.

Fulam je do kraja meča ostao sa desetoricom zbog isključenja Harija Artera, a Kardif nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost.

Za sada imaju učinak od tri pobede, dva poraza i remi.

Kao nekad! Ili još bolje – kao pre dve sezone kada je zahvaljujući njemu Fulam ušao u Premijer ligu. Napadač srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović puca i ne želi da stane. Svoju impresivnu golgetersku seriju snažni napadač nastavio je i večeras. Zahvaljujući njemu Fulam je stigao do vrednog boda na gostovanju Kardifu – 1:1.

Mnogo zadovoljniji mogu da budu goste. A najviše od svih Alekandar Mitrović. Serija započeta protiv Blekburna 10.avgusta, produžavala se u sudarima sa Hadersfildom, Milvolom i Notingem Forestom... Srin nije stao ni večeras i u petom uzastopnom meču postigao je pogodak za tim iz Londona.

Odlično se u tom 45. minutu kretao Mitrović, povukao je jedan napad, zatim sačekao loptu na drugoj stativi i smestio je u mrežu. Forma Aleksandra Mitrovića može da raduje Ljubišu Tumbakovića uoči reprezentativne pauze i mečeva protiv Portugalije i Luksemburga.

Na pomenuti način Mitrović je poništio vođstvo Kardifa iz 42. minuta kada je strelac bio Marfi.

Kardif je tokom drugog poluvremena bio bolji rival. Posebno posle isključenja Artera. Dugim loptama tim Nila Vornoka pravio je mnogo problema gostima. Bilo je i šansi, ali je Fulam na krilima sreće uspeo da sačuva bod.

ENGLESKA 2 – 6. KOLO

Petak

Kardif - Fulam 1:1 (1:1)
/Marfi 42 - Mitrović 45/



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

milan

31.08.2019 06:19

Dobro je,srecno!!!

ODGOVORITE