ŠPA: Denis Suarez sapleo Sevilju!

Čekali dva minuta da se raduju, pa primili gol iz prvog šuta! Navijači Sevilje nit su se pošteno poradovali golu svog tima, nit su se radovali pobedi nad ekipom koja je jednom šutnula na gol.  Selta odnela bod sa Pishuana. . .

Fudbal 30.08.2019 | 23:35
ŠPA: Denis Suarez sapleo Sevilju!
Posle dve pobede na startu Sevilja se spalela. Prvi gol ekipi Đulena Lopetegija postigla je Selta i taj jedan gol bio je dovoljan da gosti iz Viga odnesu pola plena na Balaidos. Da stvar bude interesantnija, Sančez Pishuan rastužio je nekadašnji mezimac tog stadiona - Denis Suarez. 

Sevilja je bila bolja u većem delu utakmice. Statistika to jasno potvrđuje. Više udaraca u okvir gola, veći posed, bolje i konkretnije akcije... Ali tako to biva u fudbalu. Nekada jedan udarac može da vredi više nego nečijih 10. A upravo je iz tog jednogf jedinog udarca u okvir gola Selta došla do vrednog boda na teškom gostovanju.

Doduše, akcija za izjednačujući pogodak u 84. minutu bila je zaista sjajna. Sve je krenulo od Slovala Lobotke, nastavio je Santi Mina, a pomenuti Suarez bio nepogrešivi egzekutor.

Sevilja je do prednosti došla posle centaršuta Evera Banege i odličnog skoka Franka Vaskeza samo tri minuta ranije... 

U konstantnoj inicijativi ka trećoj uzastopnoj pobedi na startu Primere pred 37.500 navijača na "Pishuanu", fudbalerima Sevilje bio je potreban 81 minut da slome otpor rivala, sudijama u VAR sobi još dva minuta da otklone sumnje oko regularnosti pogotka Frana Vaskeza, a gostima iz Viga samo minut više da izjednače.

Denis Suarez primio je na ivici šesnaesterca perfektan pas Santija Mine, koji je proturio loptu kroz noge Dijegu Karlosu i uveo saigrača u gol šansu, i u padu savladao Tomaša Vaclika iz prvog i poslednjeg udarca cele ekipe prema golu domaćih:

Sevilja - Selta 1:1 (0:0) na otvaranju 3. La Lige.

Internacionalni sudija Karlos Del Sero Grande zamrzao je na dva minuta slavlje domaćih navijača zbog sumnji da se Vaskez u 81. minutu nalazi u nedozvoljenoj poziciji kod preciznog pasa Evera Banege za teško zarađeno vođstvo, kom publika na "Ramon Sančez Pichuanu" nije imala ni snage, ni volje da se raduje na isteku 83. minuta.

Na isteku 86, ekipa trenera Đulena Lopetegija suočila se sa gubitkom prvih bodova posle vezanih pobeda na strani nad Espanjolom (0:2) i Granadom (0:1), ali njegov sastav do isteka osmog minuta nadoknade u TV terminu petkom uveče nije ni nagovestio probleme za Rubena Blanka.

Čuvar mreže tima sa "Balaidosa" prvi put je savladan ove sezone, njegov tim na kraju zabeležio je i treći mogući ishod posle startnog poraza od Reala (1:3) i "popravnog" protiv Valensije (1:0) prošle nedelje na istom mestu.

Rezultati 3. kola:

petak

Sevilja - Selta 1:1 (0:0)
/Vaskez 81 - Suarez 84/

Atletik Bilbao - Real Sosijedad (22.00)

subota

Osasuna - Barselona (17.00)
Hetafe - Alaves (19.00)
Levante - Valjadolid (19.00)
Betis - Leganes (21.00)

nedelja

Valensija - Majorka (17.00)
Atletiko Madrid - Eibar (19.00)
Espanjol - Granada (19.00)
Viljareal - Real Madrid (21.00)

Tabela: Sevilja (+1) 7, Atletiko 6, Real 4, Valjadolid 4, Sosijedad 4, Bilbao 4, Alaves 4, Osasuna 4, Selta (+1) 4, Barselona 3, Majorka 3, Levante 3, Viljareal 1, Granada 1, Eibar 1, Valensija 1, Hetafe 1, Espanjol 1, Leganes 0, Betis 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar