Beker: Volio bih da treniram Kirjosa!

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, otkrio je da ima veliki želju, a to je da jednog dana trenira Nika Kirjosa.

Tenis 31.08.2019 | 08:57
Beker: Volio bih da treniram Kirjosa!
Trostruki šampion Vimbldona smatra da bi to bio pravi izazov za njega u situaciji kada mnogi misle da je Australijanac takva ličnost da je sa njim prosto nemoguće raditi.

Beker je sa Novakom imao mnogo uspeha, u tom periodu Novak je uzeo šest Grend slem trofeja i teniser iz Lajmena je ubeđen da bi pronašao žicu i za Kirjosa.

“Voleo bih da mu budem trener! Mislim da bi to bilo ‘kul’. Raditi sa teniserom koji nije baš za treniranje”, kaže Beker.

Nemac kaže da bi to bio pravi izazov za njega.

“Kao dobar trener morate da se suočavate i sa izazovima da nađete način kako da komunicirate sa igračem. Drugo je pitanje da li mi je to zaista potrebno. Ali ako zaista želim da ispoljim tu strast prema tenisu, on bi bio najpoželjniji za rad”, dodao je Beker.

Nemac takođe smatra da bi sa izuzetno talentovanim igračem što je svakako Kirjos, mogao da beleži dobre rezultate.

“Ako ima svoj dan on će pobediti Federera, može da pobedi Đokovića, Nadala. Nedostaje mu kontinuitet, istrajnost i disciplina. Ali to je na treneru da ga nauči, da počne da ceni sve te stvari. Kao igrač, možete da ostvarite sve svoje snove, da uradite više nego do sada”, zaključio je bivši broj jedan svetskog tenisa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar