PAO DOGOVOR: Auto-put ujedinio vlast i opoziciju

Jednoglasno i bez političkih podjela, na 31. sjednici gradskog parlamenta, usvojen je Prostorni plan Grada Bijeljina, strateški dokument koji u narednih 20 godina određuje dugoročne ciljeve i mjere prostornog razvoja, a kojim se, između ostalog, definiše i konačna trasa budućeg auto-puta kroz Semberiju.

Republika Srpska 28.08.2019 | 13:00
PAO DOGOVOR: Auto-put ujedinio vlast i opoziciju
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da su prilikom izrade i usvajanja Prostornog plana sve zakonske procedure sprovedene.

- Drago mi je da je Prostorni plan usvojen jednoglasno. Gradska uprava je od resornog ministarstva i JP "Putevi Republike Srpske" dobila neophodne saglasnosti. Poštovali smo mišljenje struke i usvojili sve izmjene koje su oni predložili. Naš jedini zahtjev je bio da auto-put ide trasom koja je bliže Bijeljini. Zahtjev je ispunjen i prema usvojenoj verziji Prostornog plana, ova saobraćajnica biće udaljena od Grada oko četiri kilometra - najavio je Mićić.Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Markovića izrazio je zadovoljstvo što su odbornici prepoznali značaj usvajanja Prostornog plana za Semberiju.

- Kada su u pitanju vitalni interesi Grada, na današnjoj skupštini odbornici pozicije i opozicije su pokazali političku zrelost i jednoglasno usvojili Prostorni plan, odnosno, konačnu trasu auto-puta koji će prolaziti pored Bijeljine - dodao je Marković.On očekuje da će se problemi sa eksproprijacijom zemljišta na području sela Brodac ubrzo riješiti.

- Sa mještanima ćemo dogovoriti cijenu koja će im biti prihvatljiva, kako bi se realizacija ovog izuzetno značajnog projekta za Semberiju odvijala nesmetano. Naći ćemo način da svi budu zadovoljni - naglasio je Marković.

Usvajanjem Prostornog plana Grad Bijeljina je ispunio sve obaveze koje su na lokalnoj zajednici da bi izgradnja auto-puta kroz Semberiju mogla početi. Procedura raspisivanja tendera, izgradnja i finasiranje ovog projekta u nadležnosti je Vlade Republike Srbije.BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Jaffa

28.08.2019 13:12

Jesu li se dogovorili oko podjele kolača? Ko prodaje zemlju, ko vadi šljunak, ko kopa, ko mjeri?

ODGOVORITE
Name

Igipop

28.08.2019 15:17

Eto ti nisi, zao mi te

Name

Miso

28.08.2019 13:24

Bravo za Micu Micica,kao i uvjek uz svoj narod... Da su svi politicati kao Mico bio bi SDS sila!

ODGOVORITE
Name

Semberko

28.08.2019 15:51

Mićo radi a Buk Promet gradi. A sve na pola.

Name

Milan

28.08.2019 16:34

Koje su izmjene i gdje.Kako doci do usvojene trase.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

28.08.2019 16:57

Jel ovaj jos nije presao u snsd...

ODGOVORITE
Name

Direkt

28.08.2019 20:56

Sto bi, kad je sahranio konkurenciju: sto figurativno, sto bukvalno.