Kosovska policija večeras uhapsila novinarku

Novinarku „Jedinstva" iz Novog Brda Sonju Ivković, uhapsila je kosovska policija na putu Prekovce-Novo Brdo.

Srbija 27.08.2019 | 22:57
Kosovska policija večeras uhapsila novinarku
Ona je uhapšena dok je nosila najnoviji broj „Jedinstva" Srbima u selima oko Novog Brda, saopštila je redakcija lista "Jedinstvo".

"Novinarku Ivković je uhapsila kosovska policija kao kriminalca sa lisicama na rukama i sprovela u policijsku stanicu u Gnjilane. Nakon pritvaranja i višesatnog zadržavanja novinarka Sonja Ivković je puštena, ali joj je automobil zadržan u kosovskoj policiji", kaže se u saopštenju.

Najoštrije osuđujuću hapšenje i pritvaranje Sonje Ivković, redakcija ističe da je ona 25 godina novinar lista „Jedinstvo“ i veliki profesionalac.

"Sumnjamo da ovo hapšenje ima političku pozadinu i da je naša novinarka uhapšena isključivo zbog svoje profesije, odnosno iznošenja istine u svojim tekstovima o teškom životu Srba u Kosovskom Pomoravlju, i falsifikovanju i otimanju srpske istorije na Kosovu i Metohiji", ističe se u saopštenju.

Indikativno je to, kako se navodi, šta su vojnici Kfora posle teksta Sonje Ivković u „Jedinstvu“ 19. avgusta o Novobrdskoj tvrđavi i Srpskom pravoslavnom hramu Sveti Nikola sa naslovom „Istoriju prekrajaju, a teritoriju otimaju“, nosali list ispred seoske prodavnice u selu Prekovce i propitivali meštane za novinarku Ivković, list „Jedinstvo“, kao i to šta misle o tom tekstu.

"Obraćamo se svim novinskim udruženjima i institucije kod nas i u svetu i pozivamo ih da osude ovaj nemio događaj koji je direktno uperen na pretnje i zastrašivanje novinarke Ivković i svih srpskih novinara i medija na Kosovu i Metohiji koji iznose istinu, a da se osobe iz kosovske policije koji su hapsili, privodili i maltretirali našu novinarku Ivković pozovu na odgovornost", kaže se u saopštenju redakcije "Jedinstva".

Podseća se da list „Jedinstvo“ ove godine obeležava 75. godina postojanja i ističe da su ponosni na sve svoje novinare koji časno obavljaju svoj posao u izuzetno teškim okolnostima na Kosovu i Metohijii i kojima je vodilja isključivo istina.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dzoo

28.08.2019 04:44

Sve po zasluzi da nije bilo razloga nebi je apsili

ODGOVORITE
Name

Re

28.08.2019 05:11

Tebi je to normalno.Svaka ti čast!

Name

Dora.

28.08.2019 05:54

Šiptari nisu vaspitani dabih se mogli ponašati kao civilizovani ljudi, silom pokušavaju prikriti svoje sramo ponašanje, iz tih razloga hapse novinare.

Name

Mile

28.08.2019 06:15

Dobro pa nemlate ko u Banja Luci..

ODGOVORITE