Tajne "vječne" mladosti ruskog predsjednika

Dug san, pravilna ishrana, odricanje od alkohola, sport, kao i stil odjevanja, pomažu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da uvijek bude u formi, piše španski list "El mundo", a prenosi "RT".

Svijet 27.08.2019 | 21:40
Tajne "vječne" mladosti ruskog predsjednika
Ruski lider Vladimir Putin sa svojih 66. godina ne samo "da ne liči na dedu", nego čak izgleda bolje nego prije deset godina, ocjenjuje autor članka.

"Najaktivniji predsjednik koga je Kremlj ikad imao" je strastveni ljubitelj hokeja, nosilac crnog pojasa, osmi dan, u džudou, zaljubljenik u plivanje i planinarenje, piše španski list.

Prije nekoliko godina, američki mediji su prozvali Putina "alfa mužjak". Pored toga, prema pisanju Vikiliksa, američke diplomate su u prepiskama ruskog lidera nazivale ni manje ni više nego — "Betmen".

Sa druge strane, ruski mediji osvjetljavaju svaki postupak predsjednika, koji je tipičan za "alfa mužjaka" — ribolov u Tuvi, kupanje u ledenoj vodi, ronjenje u batiskafu, jahanje konja bez košulje i ostalo. Sve te epizode formiraju o Putinu sliku kao o čovjeku koji je uvijek u formi.

List piše da je ruski predsjednik od djetinjstva volio borilačke vještine, a to ga je zaštitilo od lošeg društva, pušenja i konzumiranja alkohola.

Bivša supruga Vladimira Putina, Ljudmila, opisivala ga je kao radoholika, ali — Putin ipak ne voli rano ustajanje.

Kako se navodi, predsjednik Rusije odmah ujutru pošalje nekoliko neodložnih poruka, nakon čega odlazi u teretanu i na bazene — u jednom je temperatura +43 stepena Celzijusa, a u drugom +13.

Ruski lider voli da jede za doručak sir i kajganu, kao i jaja prepelice i sokove. Pored toga, voli pirinač i pšenicu.

Međutim, važnu ulogu u Putinovom imidžu igra i njegov stil odjevanja. Predsjednik daje prednost italijanskim brendovima odjela.

Španski list zaključuje da je u ovom momentu tajna vječne mladosti ruskog predsjednika u tome što on dugo spava, ne konzumira alkohol, pravilno se hrani i s vremena na vrijeme "pliva" u ledenoj vodi.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Fotelje u magli

27.08.2019 21:41

I kazu da moze zaroniti do titanika i podici ga na povrsinu.

ODGOVORITE
Name

Bl Komunista

28.08.2019 12:00

Jel' se javio AV, on uopšte nespava nema kada od brige za Srbiju i RS. A naš Baja mogao bi izroniti iz Titanika ćup sa zlatom.

Name

Jedinstven

28.08.2019 06:28

Voli, sport i svoju Rusiju. Narodni covjek.

ODGOVORITE