Žoao Mario u Moskvi!

Inter se rešio Portugalca! Jedan od najvećih promašaja Intera ide u Rusiju! I i dalje ga se nisu "rešili" za stalno, pošto je u pitanju pozajmica. . .

Fudbal 28.08.2019 | 08:38
Žoao Mario u Moskvi!
Ode i Žoao Mario!

Stigao je kao veliko pojačanje, a nije pokazao NIŠTA!

Portugalski vezista Žoao Mario (26) stigao je na "Meacu" u leto 2016. godine za ogromnih 40 miliona evra, kao jedan od najvećih talenata evropskog fudbala, međutim negde nije "kliknulo" između njega i Intera.

Odigrao je 69 mečeva za "nerazure" i postigao četiri pogotka, ali nijednog trenutka se nije činilo da je na tragu forme iz Sportinga, zbog čega je čak išao na pozajmicu i u Vest Hem.

S obzirom na to da se ne uklapa u zamisli Antonija Kontea, Inter je odlučio da ga se "reši" i ovog leta, međutim nisu uspeli da ga prodaju, pa su pristali na jednogodišnju pozajmicu u Lokomotivu iz Moskve.

Prema izveštajima iz Italije, Lokomotiva će mu platiti čitavu platu, dok će imati opciju otkupa ugovora za 18 miliona evra...

To je i dalje duplo manje nego što je Inter platio za njega pre tri godine.

Inter je konačno uspeo da završi transfer sagu oko portugalskog veziste. Žoao Mario je doputovao u Moskvu gde je prošao lekarske preglede i potpisao ugovor sa Lokomotivom. U pitanju je pozajmica s pravom otkupa po ceni od 18.000.000 evra. Lokomotiva će se narednog leta izjasniti da li želi da ga otkupi i zadrži.

Portugalac je došao u Inter pre tri godine kao veliko pojačanje iz lisabonskog Sportinga za 40.000.000 evra, ali nikada nije opravdao očekivanja. Jednu polusezonu je proveo na pozajmici u Vest Hemu, ali ni tamo nije blistao.

Antonio Konte je ovog leta rešio da precrta nekoliko zvučnih imena poput Ikardija, Najnoglana i Perišića, a i Žoao Mario se našao u toj grupi. Celo leto je vladala neizvesnost gde će Portugalac da nastavi karijeru. Niko nije želeo da ga kupi, a problem za pozajmicu je bila visoka plata od 2.700.000 evra neto po sezoni koju ima u Interu.

Ovog leta su se kao zainteresovani klubovi pominjali Galatasaraj, Sporting, Sevilja, Monako, Bajer Leverkuzen, Lajpcig, ali niko nije želeo da na sebe preuzme kompletnu platu portugalskog veziste iz Intera. Lokomotiva je pristala i na kraju je i igrač pristao na seldibu u Moskvu. Učešće u Ligi šampiona je bio jedan od aduta ruskog kluba.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar