Kada mačke nema, miševi kolo vode

Iz izvora blikih vrhu vlasti Republike Srpske, Tegeltija ako definitivno propadnu sve opcije da preuzme funkciju predsedavajućeg Savjeta ministara, on će do kraja godine da preuzme Viškovićevu poziciju, a na Aluminu i ne pomišlja.

Republika Srpska 25.08.2019 | 08:21
Kada mačke nema, miševi kolo vode
Tegeltija u čudu, stečajni upravnik u bludu

Ako do 22. avgusta 2019 nije bilo jasno ko bi mogao da ozbiljnije uzdrma i nadjača neprikosnovenu vlast u RS, sada je to postalo izvjesno. U novom derbiju za Aluminu, ostvaren je sledeći rezutat: Stečajni upravnik Lazo Djurdjević – Republika Srpska 4:3.

BN je nedavno objavio Odluku o smjeni Milorada Motike sa mjesta predsjednika Upravnog odbora Alumine. Međutim, Međutim, naš izvor, navodi da Odluka nije zavedena, niti donesena u skladu sa stavom titulara Alumine, indirektno Vlade RS.

Odluka, prema našem izvoru, predstavlja volju stečajnog upravnika koji se ponaša kao vlasnik privatnog preduzeća, a potpisnici Odluke njegovi vjerni čauši pa rade po principu: ''Veži konja gde ti gazda kaže''.

Dva prisutna člana Upravnog odbora, koji zaista po svojim funkcijama predstavljaju državu, pravobranilac RS Milimir Govedarica i direktor Poreske uprave RS Goran Maričić, i treći, sam Milorad Motika, odbili su prijedlog "gazda Laze". Stečajni upravnik Lazo Djurdjević iz Šamca, uz svog vjernog dugogodišnjeg emotivno-poslovnog partnera iz Zemljoradničke zadruge u Šamcu, Pere Vasiljevića, nastoji, prema tom izvoru, da potpuno preuzme upravljanje Aluminom i zaustavi ''odlivanje''podataka o nivou pljačke stečajne hobotnice koja je nasledila ''Litvanske bandite', o čemu smo i ranije pisali.

Uz Peru Vasiljevića, Lazo je obezbijedio podršku još tri člana Upravnog odbora. Uostalom, on ih je i postavio. Dvojici od njih, kako saznajemo, Zoranu Obrenoviću i Radisavu Filipoviću, obećana je glavna nagrada: mjesto predsjednika Upravnog odbora. I dok je Obrenović uspješan tehnolog nevičan politikantskim smicalicama, Filipović vješto opstaje u Alumini. Mada, da u Republici Srpskoj postoji vladavina prava, treba odavno da bude u nekom od zatvora Srpske. 

Naime, potpis upravo tog Radisava Filipovića stoji na čuvenom lopovluku kada je opljačkana IRB-a, a novac završio, kako se tvrdi, na Devičanskim ostrvima. Sadašnji član Upravnog odbora Alumine Radislav Filipović, tada je bio na funkciji direktora firme ''Industrija Adrija doo'', sa sjedištem u Sarajevu čiji je vlasnik firma sa Sejšela “TeamFront Inc”.

Uostalom dokaz o učešću Rubeža i Radisava Filipovića u litvanskoj pljački, objavljen je na sledećem blogu, gde je prezentovana notarska izjava o njegovom postavljenju za direktora firme preko koje su isparili milioni iz RS.

https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2017/06/litvanski-banditi-i-dalje-haraju-po-rs.html

Istražni ogani RS do sada su se uzdržavali od gonjenja Filipovića, iako je on, kako se navodi, nesporni potpisnik transakcije. Sada je olako stavio potpis na smjenu Motike, nadajući se premiji, umjesto procesuiranju. To mu nije prvi put. U nekoliko navrata učestvovao je u prljavim igrama za razne interesne grupe koje su pokušavale da se dočepaju Alumine, o čemu je bilo riječi u našim tekstovima.

U istom kotlu za kuvanje kadrovskih kombinacija je i treći gazda Lazin član Upravnog odbora, Mile Matić. U klasičnom brutovskom scenariju, udario je s leđa na Motiku u koga se samo dan ranije kleo, i koji mu je više puta spasavao poziciju u Alumini.

To je posebno bilo potrebno poslije učestalih Matićevih javnih napada u kafanskom raspoloženju, na Milorada Dodika i njegovu politiku. Pero Vasiljević, kao javna senka svog emotivno-poslovnog partnera iz Šamca i sudrug u lovu na ''sve ono što vole mladi'', on će za Lazom i u vatru, i u vodu. Inače Lazo smatra da Pero ima facu i gard za velikog političara i predstavlja ga kao budućeg kandidata za važne funkcije u RS, sve do onih najviših.

Koliki je udio Pere u onih 11 miliona KM koje je Lazo Djurdjević samododijelio sebi i svom privatnom pravnom timu, utvrdiće istražni organi. Da se prilikom nove kadrovske kombinatorike u Alumini radi o prljavim kombinacijama svjedoči i čudjenje Zorana Tegeltije, povodom napisa da mu se tamo pravi rezervna pozicija za njegov sve izvjesniji neuspjeh da postane predsjedavajući Savjeta ministara.

U nekim medijima optužen je za pobunu protiv Dodika i neku vrstu puča u dogovoru sa premijerom RS Radovanom Viškovićem, gdje je navodno gazda Lazo Djurdjević samo izvršilac njihovih naloga. Iz izvora blikih vrhu vlasti situacija je sljedeća: ako definitivno propadnu sve opcije da Tegeltija preuzme funkciju predsedavajućeg Savjeta ministara, on će do kraja godine da preuzme Viškovićevu poziciju, a na Aluminu i ne pomišlja.

Pravi kandidat "gazda Laze" za popunu Upravnog odbora, prema tim saznanjima, je njegov kum Bora Dubić, šofer iz Doboja.

Ideja je da se preko izmišljene storije o Tegeltijinim ambicijama stvori prazno mjesto u Upravnom odboru, a onda posleij Pere Vasiljevića dovede još jedan gazda Lazin pouzdani saradnik. Za novog predsjednika Upravnog odbora, ili kako se to kaže direktora Alumine, planiran je ipak Radisav Filipović.

Kako navodi našizvor, u poplavi špekulacija i lažnih vijesti ipak je moguće definisati nesporne istine: - Istina je da se Lazo Djurdjević godinama ponaša kao da je Alumina u potpunosti njegova privatna firma, a račun Alumine njegov privatni račun. - Istina je da gazda Lazo Djurdjević do sada naplatio od Alumine za svoje usluge i usluge svojih saradnika 11 miliona KM.

Takođe, kako se tvrdi, istina je da da Lazo Djurdjević hoće da još šest godina vodi stečaj Birača i naplati od Alumine još oko 12 miliona KM.

- Istina je da je u pravnom timu angažovao lica koja su procesuirana zbog učešća u pljački ''Litvanskih bandita''.

- Istina je da je advokatskom timu ''akademik i sin'' omogućio naplatu duplih tarifa za svaku preduzetu radnju, tako da za sat-dva spisanija tipa ''copy-paste'' dobijaju oko 9.000 KM. 

- Istina je da sa advokatskim timom smišlja nepotrebne i besmislene predstavke i dopise, kako sami navode ''za nedaj bože'', i da njihovim umnožavanjem dodatno zaradjuju, i to duploj tarifi.

- Istina je da je bio rekorder po broju dodijeljenih stečajnih predmeta, uključujući i one najlukrativnije, kao Šećerana u Bijeljini i Bobar banka.

- Istina je da je kao režimski stečajni upravnik zaposlio ćerku u ERS, a sina u Poresku upravu

To su sve nesporne istine!

Zli jezici još dodaju: - Da je sa Perom Vasiljevićem učesnik terevenki sa mladim devojkama, za koje se tvrdi da zbog godina nisu posjedovale lične karte. O tome svjedoči takozvana ''pedofilska afera'' u Šamcu prije tri godine, gde je Lazo bio apostrofiran kao glavni učesnik.

- Da je za usluge jednoj interesnoj grupi, koja učestvuje u borbi za osvajanje Alumine dobio ''stančić'' i nešto novca. Zamislite osobu u RS kojoj je mala zarada od 11 miliona KM, pa je prinuđena još i da se bavi korupcijom.

- Da je probao da vrati ''stančić'' i novce, ali to kod mafije nije moglo da prodje.

- Da je njegov kandidat za novog predsjednika Upravnog odbora Rade Filipović, a za novog člana Upravnog odbora Bora Dubić, šofer iz Doboja.

- Da je Zoran Tegeltija u Lazinim kombinacijama upotrebljen kao bokserski džak, a karijeristi u Upravnom odboru kao njegovi jurišnici. Zli jezici su izgleda veoma dobro informisani! Poslije svega, moglo bi se reći da se stečajni upravnik direktnim djelovanjem protiv države koja ga postavlja i daje mu velika ovlašćenja, kvalifikovao za nešto što bi se metaforički moglo nazvati ''blud'' – vjenčan sa državom, a švrlja. I to višestruko...

(BN)

Komentari / 29

Ostavite komentar
Name

Marko

25.08.2019 06:42

Zoran Obrenovic je predsednik DNS-a u Zvorniku,Lazo na ovaj nacin slabi SNSD

ODGOVORITE
Name

Lazo Zanatlija

26.08.2019 14:15

Lazo je lopovski zanat ispekao jos dok je u kriminalno mafijasko udbaskom postupku, a na zahtjev glavnog Badze Sekte, Rudnik solova i cinka Sase predao bez borbe, ali uz visoku apanazu, srbijansko beogradskoj udbasko genesovskoj mafiji, koja i danas arci prirodna bogatstva Srpke. Olacajuci 1/3 haraca Kappi du Tutu Kappi. Zna se kome. Lazo je, prema time, varen i pecen. I zna zanat. Ali, ko sa djavolom (Sektom) od glavu mu se odlupaju.

Name

Burdush

26.08.2019 17:33

Lazo gulikoza je prevejani prevarant. Sibicar. Tacno je da je upropastio, odnosno polonio Rudnik Sase, ali gdje su Bobar banka, Secerana Obarska, itd. Sve cega se dohvatio zavio u crno. To mu je bio partiski zadatak. E Lazo, Lazo. Ko te ne zna skupo bi te platio.

Name

Stara je to lopina

27.08.2019 07:35

Kakav rudnik Sase Lazo je davno orije toga ispeko zanat. Jos u Samcu. Stara je to i prevejana lopurda.

Name

Đijo

27.08.2019 13:14

Lazo.Ljubo.Mico i Nikola to su četiri lopova koja su u Šamcu bili poznati po korupciji.bivsi inspemtori i poreski sluzbenici.prije rata Lazo he bio podstanar sada ima milionske nekretnine.poceo je uzimanjem para od dezertera za ratni porez pa kupio skolu i otisao u inspektorat. Sin presjednik opštinskog SNSD fin momak.cerka isto.a Lazo je hoštapmer i kriminalac.

Name

Da

25.08.2019 07:15

Dobar text

ODGOVORITE
Name

Apač

25.08.2019 07:29

Imali u ovoj zemlji pošteni,pametni i normalni ljudi ili su ostali samo lopovi i ulizice ?

ODGOVORITE
Name

Ludi MILOJKO

25.08.2019 07:33

Objasnite koji stancic je dobio na dar,jer ne znamo posto ima u Sarajevu ,N.Sadu,Beogradu i B.Luci po nekretninu.Naravno sve na ime clanova porodice prevedeno.Zapislio je Don Joan u Birac brata od zene i sina od svastike da koju crkavicu zarade tamo na nekim pozicijama.Sigurno je neka mala plata,dok im se isplati ici iz Samca za Zvornik.Dokle vise vrsit nuzdu,pa narodo?

ODGOVORITE
Name

Group

25.08.2019 07:41

Batagon preuzima ubrzo Aluminu sve je dogovoreno

ODGOVORITE
Name

miso gotovac

25.08.2019 07:43

Hvala BN TV i Slobodanu Vaskovicu , na dokazima i objavama sa kojima dokazuju sve moje sluzbene dopise o osnovanim sumnjama , kriminalnih radnji : Mileta Matica ( konduktera ) , Radislava Filipovica ( funjare_ fice) , Zorana Obrenovica ( cele ) i stecajnog upravnika upucene Moradu Motiki kao i mobingu koji otvoreno vrse preko sluzbe zastite na radu tj sefice KUME Nikada u zivotu veca ponizenja i dusevnu bol nisam dozivjeo kao u prethodne dve godine u drzavnoj firmi u mom gradu koji sam gradio za koji sam dao mladost Otvoreno pozivam Dragomira Vasica i Jovana Mitrovica kao i boracku organizaciju da daju izjave ko je finansirao vojsku godinama gradio Branjevo Ulice Ekonomiju Zvornik a danas je proganjan kao stoka Mrznja i bol koju su mi ugradili jeste razlog mog pisanja po svim portalima Molim Vas objavite moj odgovor Funjari Fici u tekstu koji je mihail napisao povodom smene Milorada Motike a kome sam u vise navrata mnogo pre isticao da ce mu ove psihopate zabiti noz u ledja i njemu i Miloradu Dodiku koji ih je postavio koji im je i omogucio da postanu bogatasi, da su takvu firmu pretvorili u javnu kucu i da im u organizaciji firme nedostaje glavno i najvaznije odelenje PSIHIJATRIJE Najvaznija pitanja u fabrici su KO JE VLASNIK NOVIH POGONA ? KOJA JE UKUPNA SADASNJA VREDNOST FIRME ? ZASTO SVI POKUSAVAJU KUPITI 43 miliona stecajnog duga od drzave a ne 80 miliona od pravnih lica (jedini razlog je da sa drzavom hoce da prave ugovore o reprogramu koje bi placali iz proizvodnje a pravna lica traze pare) i poslednje pitanje KAKO BI NEKO KUPOVINOM 43 miliona BIO VECINSKI VLASNIK AKO JE VREDNOST FABRIKE U KNJIZI UDELA POVECANA ZA VREDNOST NOVIH POGONA( znaci da nije sto je krivicno delo iz Zakona o Privrednim drustvima) Ne treba meni borba za pravdu niti nepismene radnike koji prodaju svoj obraz i telo za dodvoravanje najnizem sloju ljudske vrste , Ulizice mrzim o njima stalno isticem tekst Mese Selimovica Prosto ne dozvoljacam da otpad vrsi mobing na meni Javno pozivam institucije sistema : inspekciju rada , inspekciju zastite na radu , krimi sluzbu itd da po sluzbenoj duznosti udju u kontrolu rada ove fabrike.

ODGOVORITE
Name

Re

25.08.2019 09:12

Pa ako ih je postavio Milorad Dodik znaci da je i Dodik u tom kolu.A Vi navodite kako ce oni Miloradu Dodiku da zabiju noz u ledja ma njih upravo Dodik stiti.

Name

Rale

25.08.2019 11:34

Treba ove sa privatnih fakulteta u sve ubacit da nepismeni likovi sve rješe.

Name

Psihopata

26.08.2019 05:34

Ranije su ludaci mogli dugo godina da zive i da ne primjetis da su ludi. Sad je to mnogo teze zato sto svi imaju tastaturu i pristup internetu pa se lako odaju.

Name

Vidi ovoga!

26.08.2019 07:10

Ooo MIšo, pa gdje si ti? Šta bi sa onih mašina iz Jadra, kud nestadoše? Sad napadaš, da ne bi bio napadan, je li?

Name

Bolest M.G. - antisocijalni poremecaj licnosti psihopatija

26.08.2019 07:31

"Psihopati se vide kao centar svemira. Kada psihopat krene lagati on ne moze, a i ne zeli prestati. Toliko su usmjereni na sebe i hladni da vjeruju da se mogu izvuci sa groznim ponasanjem. Psihopati su odlicni u tri stvari: manipulacija, odbijanje i obmana. Te stvari im pomazu da sebe, koji su na prvom mjestu, drze 'iznad vode'. Skloni su preuzeti zasluge za nesto dobro, no ako nesto krene po zlu traze zrtveno janje na koje ce svaliti krivnju. "

Name

Samo tako

26.08.2019 15:34

Ti si za njih (citaj:bagru) rimski papo. Nisu ti ni do koljena. Po svemu. Cojstvu, strucnosti, postenju. Ako si izabrao tvrdu liniju i konfrontaciju, idi do kraja. Raskrinkaj ih dokazima (koje sigurno imas) prvo mediski, a onda i krivicno. Podnosi prijavu za prijavom. Nema vise nazad. Ili hodza, ili bus. Ako pokazes DaMu, imaces velike sanse da iz ove price izadjes kao heroj. Ako odustanes, jos vise ce te pritisnuti. Napravi facebook stranicu, tipa "Alumina radnicima", ili "Pravda za Aluminu", imaces veliki broj pristalica. Ljudi ce te kljukati dokazima. Bices heroj i glasnogovornik ugnjetanih.

Name

Ribar

27.08.2019 02:38

E moj Miso, kriminalci su to prevejani. Okupi oko sebe par zvornickih strucnjaka iz raznih oblasti pa udari na ovu podivljalu neman. Nije njima svejedno ni sta se pise u medijima. Ne spavaju mirno zbog toga. Puni im dzepovi oraha. Prozivaj ih jer samo cinjenica se boje. Banda lopovska tajkunsko-politicka

Name

Sofer

25.08.2019 07:57

Valja nam se nadati da će se poklati između sebe. Države, pravosuđa i policije u kanalizaciji NEMA !

ODGOVORITE
Name

Realan

25.08.2019 08:09

U Alumini je jedino covjek covjekom Zoran Obrenovic.a,dok je Filipovic nepodoban za radnike.jedini se buni za povecanje plata radnicima,adalje da nepricamo..

ODGOVORITE
Name

Definitivno

25.08.2019 08:09

Definitivno Tegeltija i Mrkonjički klan preuzima sve a Dodika će poslati vjerovatno u zatvor jer ga sad otvoreno omalovažavaju po Banjaluci

ODGOVORITE
Name

Idemo u propast

25.08.2019 09:12

Istrazni organi nece nista istrazivati ,tako je naredjeno. Svi gore pomenuti su "neciji ljudi" te uzivaju punu zastitu od krivicnog gonjenja.

ODGOVORITE
Name

no passaran

25.08.2019 11:17

Dzaba kmečiš, debeli..

ODGOVORITE
Name

Zv

25.08.2019 12:19

Da su pametni radnici kao sto nisu,pa motike u ruke i najuriti kojekakve Motike, Djurdjevice, Vasiljevice, Matice, sve sami banditi. Zenica place za vama

ODGOVORITE
Name

Srbo

25.08.2019 14:01

Motika ? Zv ne trpaj ga sa njima. Vrlo strucan .. poš

Name

Matic

25.08.2019 15:21

Nedaj se care Lazo, sve je ovo tvoje! Samo guraj ficu on ce nas slusati i seniti ko kuce.

ODGOVORITE
Name

Mitza trofrtakjka, Dvocevka

26.08.2019 14:29

Lazo je ucenjen malvrzacijama koje je uradio u Rudniku Sase Srebrenica. Prvo po nalogu pre Dodika, a onda za njegovog vakta. I sad Lazo igra kako Pevac svira, i ceka da zajedno sa vlasnicima Rudnika Sase ode u Zatvor. Samo da se vlast promeni.

Name

brvnik

26.08.2019 06:17

Sve je počelo u Šamcu i unuštenjem Uniglasa i Meboša. Prijeratni "referent cijena" u Bosanki sa višom ekonomskom školom (studirao 6 god) uz pomoć stečajnog sudije JJ likvidira i prodaje preduzeća po sistemu IMT i od kupaca dobija na poklon stanove u NS i IS. UNIŠTI PA VLADAJ

ODGOVORITE
Name

Koja

26.08.2019 08:38

Lazo, ako ne vratis amerikanca, propade ti fabrika a i ti sa njom!

ODGOVORITE
Name

mali

26.08.2019 08:52

Tegeltija, Kesic, Kaja... Mrkonjicki klan koji vlada sa 70% Republike Srpske...

ODGOVORITE