Prva liga RS: Stop za goste!

Četiri utakmice, četiri domaće pobjede, gosti na prvoligaškim terenima Srpske sa samo jednim postignutim golom, a devet primljenih.

Fudbal 24.08.2019 | 19:58
Prva liga RS: Stop za goste!
Domaće ekipe u trećem kolu Prve lige Republike Srpske zabilježile su stoprocentan učinak na sva četiri stadiona, dok meč između Sloge i Jedinstva nije odigran.

Raspoloženi su bili Rudar Prijedor, Krupa, Tekstilac i Podrinje, koji su Alfa Modriči, Slaviji, Željezničaru i Kozari devet puta tresli mrežu, dok su njihove odbrane kapitulirale samo jednom.

Rudar Prijedor porazio je pred svojim navijačima Alfa Modriču. Milan Šikanjić nakon pola sata igre doveo je "rudare" u vođstvo, da bi konačnih 2:0 postavio Bojan Burazor sa "bijele tačke".

Sigurna pobjeda domaćih viđena je i u duelu u Krupi na Vrbasu. Dugo se Krupa mučila protiv Slavije, ali je u nastavku proradila i bodovi su ostali u kanjonu Vrbasa.

Prvo je raspoloženi Jovo Lukić pogodio za 1:0, da bi nakon toga iznudio jedanaesterac, koji je u novi gol pretvorio Nikola Dujaković. Zatim je Lukić ponovo bio asistent, a prvi ovosezonski gol, za 3:0, postigao je Nikola Mandić. Konačnih 4:0 prvencem u dresu Krupe postavio je Emanulah Blažević.

Stefan Janjić i na trećem uzastopnom meču u dresu Podrinja postigao je gol. Ovaj put, on je bio dovoljan za tri boda protiv Kozare, a postignut je na samom otvaranju susreta.

Uspješan je bio i Tekstilac u duelu sa Željezničarom.

Trenutno vodeći strijelac lige Miloš Perović postigao je dva gola za Dervenćane, koji su prednost stekli već do odlaska na odmor, da bi banjalučki "plavi" u nastavku uzvratili preko Danila Teodorovića, koji je kao i prije sedam dana ušao s klupe u nastavku i odmah se upisao u strijelce.

Poslije trećeg, nepotpunog kola, vodeći je Tekstilac sa sedam bodova, koliko imaju i Krupa i Rudar Prijedor, ali su Dervenćani, ponajviše zahvaljujući više nego ubjedljivom trijumfu protiv Sloge 8:0, prvi na tabeli zbog najbolje gol-razlike.

PRVA LIGA RS - 3. KOLO:

Podrinje - Kozara 1:0 (1:0)
/Janjić 4/

Rudar Prijedor - Alfa Modriča 2:0 (1:0)
/Šikanjić 28, Burazor 56 pen/

Krupa - Slavija 4:0 (0:0)
/Lukić 59, Dujaković 66 pen, Mandić 85, Blažević 89/

Sloga - Jedinstvo - nije odigrano

Tekstilac - Željezničar 2:1 (2:0)
/Perović 31, 45 - Teodorović 49/

TABELA: Tekstilac 7, Krupa 7, Rudar Prijedor 7, Željezničar 4, Alfa Modriča 4, Podrinje 4, Kozara 2, Slavija 2, Jedinstvo (-1) 0, Sloga (-1) 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar