UEFA ne prašta - zatvara se dio "Ajbroksa"!

"Ako bilo koji pojedinac ne zna da se ponaša kako dolikuje civilizovanom čoveku, onda neka i ne dolazi", poruka je rukovodstva Rendžersa nakon kazne za taj klub.

Fudbal 24.08.2019 | 21:56
UEFA ne prašta - zatvara se dio "Ajbroksa"!
Glazgov Rendžers je u prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope remizirao u Varšavi sa Legijom (0:0), a revanš će biti odigran u četvrtak na legendarnom Ajbroksu.

Međutim, najmanje 3.000 sedišta će te večeri na stadionu u škotskom gradu biti prazno, s obzirom na to da je UEFA odlučila da, zbog rasističkog ponašanja navijača u prvom kolu protiv gibraltarskog Sent Džozefa, zatvori deo stadiona.

Klub je dužan da na tom delu tribina istakne baner na kojem će biti ispisano ''#EqualGame''.

Rendžers je kaznu ''zaradio'' zbog, u bukvalnom prevodu, ''sektaških'' navijačkih pesama, ali reč je, ipak, o verskim skandiranjima navijača, koja su često ''bolesne'' sadržine, uz dosta mržnje i primese politike.

Povodom ovog slučaja, saopštenjem se oglasio i klub.

"Naše navijače smo konstatno molili da ne učestvuju u bilo kakvim oblicima neprikladnog ponašanja. Nažalost, manjina se oglušila na molbe, zbog čega klub, ali i ogroman broj pristojnih navijača kluba, ispaštaju. Značajan broj naših pristalica, koji ne snose krivicu zbog ovog incidenta, biće sprečen da gleda revanš utakmicu", navodi se, između ostalog, u saopštenju kluba, i dodaje:

"Ako bilo koji pojedinac ne može da se ponaša civilizovano na utakmicama, neka se onda kloni kluba i Ajbroksa".

Pobednik dvomeča između Glazgov Rendžersa i Legije izboriće nastup u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar