Donesena odluka: Raspuštena skupština na KiM

Poslanici skupštine samoproglašenog Кosova donijeli su odluku o raspuštanju parlamenta čime su stvoreni uslovi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora na Кosovu i Metohiji, javlja dopisnik Srne.

Srbija 22.08.2019 | 12:21
Donesena odluka: Raspuštena skupština na KiM
Za raspuštanje parlamenta glasalo je 88 poslanika, dva su bila uzdržana, a jedan protiv.

Odluka o raspuštanju parlamenta donesena je na prijedlog predsjedništva skupštine samoproglašenog Кosova koje je prihvatilo ostavku Ramuša Haradinaja na funkciju kosovskog premijera koju je podnio 16. jula.

Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači sada treba da raspiše vanredne parlamentarne izbore, koji ne mogu biti održani u roku kraćem od 30 dana, niti dužem od 45 dana od dana raspisivanja izbora.

Haradinaj je podnio ostavku na funkciju premijera samoproglašenog Кosova, jer je kao osumnjičeni dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu za zločine OVК. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

E..

22.08.2019 12:31

I kod nas su gospoda za svašta isprozivana, pa niti razmišljaju o teretu toga, a kamoli o čast i poštenju, obrazu uprljanom. Ništa.

ODGOVORITE
Name

E

22.08.2019 16:46

A kad ce ovdje Vanredni izbori i raspustanje skupstine?????? ili kaao i Mostar bez ista svejedno je ! isto za narod koji bjezi nista ne znaci