Šarović: Teško da ima prostora za dogovor

Teško da ima prostora za približavanje stavova članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine kada je riječ o ANP-u i izboru mandatara za sastav novog saziva Savjeta ministara BiH, ocijenio je lider SDS-a Mirko Šarović.

Bosna i Hercegovina 21.08.2019 | 14:07
Šarović: Teško da ima prostora za dogovor
Ishod jučerašnje sjednice Predsjedništva za mene je, kao što sam to u više navrata rekao, očekivan. Partneri su kilometrima udaljeni u svojim stavovima i teško da ima prostora za približavanje - rekao je Šarović. 

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH odgodilo je razmatranje odluke o slanju Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u Brisel i izbor mandatara za sastav novog Vijeća ministara BiH, o čemu je trebalo biti riječi na jučerašnjim sjednicama. 

Na pitanje kako komentariše izjavu potpredsjednika SNSD-a Staše Košarca, koji je kazao kako će u narednom periodu, naročito ukoliko ne bude proveden sporazum o formiranju vlasti koji su potpisali lideri SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik, biti zanimljivo pratiti ponašanje SDS-a, Šarović je kazao kako "brigu gdje je tu SDS" ne komentariše.

- Ne smetamo SNSD-u, SDA i HDZ-u BiH da nastave pregovarati koliko god hoće, mogu i narednih deset mjeseci, kao što je to bilo dosad - poručio je Šarović u izjavi Avazu.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

modricanin

21.08.2019 12:21

.ebe Sarovic i jos usi zavrce.

ODGOVORITE
Name

Kowalski

21.08.2019 12:21

Теби одговара, они те одржавају на функцији.

ODGOVORITE
Name

Vladimir

21.08.2019 12:42

Zasto se gospoda iz opozicije Republike Srpske ne izjasne kako bi oni rijesili trenutnu situaciju. Neka kazu narodu da li su oni za Nato ili protiv ako dodju u priliku da formiraju savjet ministara

ODGOVORITE
Name

Milan

21.08.2019 17:36

Pa ti rece neki dan , da Mile hoce u NATO, sta je sada....

ODGOVORITE