Jović: Nasmijao sam se na priču o pozajmici!

"Zidan veruje u mene i njegova priča se nije promenila za ovo vreme dok sarađujemo", rekao je mladi fudbaler Real Madrida u intervjuu za "Večernje novosti".

Fudbal 21.08.2019 | 13:04
Jović: Nasmijao sam se na priču o pozajmici!
"Uvek me nasmeju takvi napisi", rekao je Luka Jović (21) u intervjuu za "Večernje novosti", komentarišući spekulacije lista "Don Balon" o tome da će do kraja letnjeg prelaznog roka biti poslat na pozajmicu.

Ovaj tabloid, na koji se retko pozivaju vodeći španski mediji, objavio je priču o tome da je novi trener Real Madrida, Zinedin Zidan, nezadovoljan onim što je Jović pružao na terenu, da ga smatra "zelenim" i nedovoljno dobrim da odmeni Karima Benzemu u špicu i da je, generalno, bio protiv ideje predsednika Florentina Pereza da potroši 60 miliona evra na dovođenje našeg reprezentativca.

U jednom delu naših medija ova vest prihvaćena je zdravo za gotovo, pa se na kraju došlo do paradoksalne situacije da su Španci, ne želeći da citiraju nepouzdani "Don Balon", navodili srpske medije kao izvor.

"Mediji će se uvek baviti i takvim pričama. Ja sam od početka seniorske karijere navikao na svakakve komentare, pomirio sam se s tim da može uvek da ih bude. Vreme će pokazati šta je istina", rekao je Jović, koji je u subotu popodne na krcatom "Balaidosu" odigrao prve zvanične minute u dresu slavnog kluba.

Sa tremom ili ne?

"Ona postoji, ali samo dok ne istrčim na teren. Tada sve nestaje", odgovorio je iskreno Jović, koji kaže da se njegovo odnos sa Zidanom menjao samo ka boljem, nikako obrnuto.

"On veruje u mene i njegova priča se nije promenila za ovo vreme dok sarađujemo. Iz dana u dan učim od njega, što mi je izuzetno drago, jer on i kao igrač i kao trener spada u sam vrh svetskog fudbala", pričao je i nadovezao se:

"Spreman sam da dam maksimum i ponudim sve što mogu. Ne očekujem ni da ću odmah igrati cele utakmice, da ću rešetati mreže na početku sezone. Međutim, radom, trudom i odricanjem doći ću do svog cilja. Zadovoljan sam kako su me prihvatili, voleo bih da sam mogao na startu da postignem neki pogodak, ali ne žurim nigde. Znam da će doći mojih pet minuta", rekao je Jović, koji je kao igrač Ajntrahta iz Frankfurta naučio da se nosi sa medijskom pažnjom i svime što ona donosi u dobrom i lošem smislu.

Videli smo "makazice" sa treninga, kada ćemo videti...

"I ja bih voleo da znam kad ću ga dati. Šalu na stranu, verujem da će doći kad bude bilo pravo vreme. Već sam ulazio u šanse, tako da ne sumnjam da će uskoro lopta završiti u mreži".

"Trudio sam se da ne čitam novinske napise, da ne odgovaram na poruke tog tipa, i da budem koncentrisan samo na igru. Tako je bilo najbolje, i zato je taj period prošao prilično uspešno, bez nekih tenzija", rekao je mladić iz Bijeljine, koji je od marta bio "vruća" tema u španskim medijima, utoliko što je uporedo sa Real Madridom za njega bila zainteresovana i Barselona.

Protiv Barse, zbog povlašćenog statusa dva najveća španska kluba, neće moći da igra u grupnoj fazi Lige šampiona, ali protiv Crvene zvezde bi mogao.

"Zvezdi želim sreću u mečevima sa Jang bojsom, a naravno da bih bio oduševljen da prođe ponovo u grupnu fazu. Bilo bi sjajno i da bude u grupi sa Realom. Ali, prvo navijam da prođe", rekao je momak koji je ponikao na "Marakani", ali koji silom prilika nije bio u mogućnosti da ostavi dublji trag u crveno-beloj opremi.

"TRUDIM SE DA UČIM OD BENZEME, SJAJNO SAM PRIHVAĆEN"

Novi selektor reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković, bio je prilično zauzet ovog leta "peglajući" sukobe iz vremena svog prethodnika, Mladena Krstajića. U tom smislu, sa Jovićem nije imao o čemu da razgovara, ali ne znači da se nisu čuli.

"Jesmo, čuli smo se, popričali, ali zasada je to sve što bih na temu reprezentacije mogao da vam kažem".

Slično je i sa godinu dana mlađim Dejanom Joveljićem, koji je (pre)rano napustio Stadion "Rajko Mitić" i već ovog leta "obukao" Jovićev dres u Ajntrahtu. 

"Jovelja je sjajan igrač, dobar momak. Pred njim je velika karijera, pokazaće se to vrlo brzo, samo treba da bude strpljiv. Sa Koletom i Mijatom sam proveo sjajno vreme u klubu, poželeli su mi sreću i naravno da smo ostali u kontaktu. Nadam se da će to prijatljstvo trajati i u budućnosti", osvrnuo se Jović na dve izvanredne godine u Frankfurtu i prijateljstava koje je na tom putu stekao sa Filipom Kostićem i Mijatom Gaćinovićem, ali i ostalim igračima Ajntrahta.

Jović će u prvoj godini u Španiji biti zamena Karimu Benzemi, čije je mesto u špicu "zakucano". Za sada. Ta uloga mu ne smeta, naprotiv. Možda je i najbolja u ovom trenutku.

"Francuz je veoma interesantan napadač, ima mnogo više iskustva od mene, i trudim se da učim od njega. Jedna od najboljih stvari u fudbalu je kad možete da kao mlad igrač igrate sa velikim asovima i da učite od njih. Svi igrači su me lepo prihvatili i sa svima se dobro slažem i komuniciram. U svlačionici se spontano vodi razgovor, često se smejemo", rekao je Jović o deset godina starijem kolegi, koji je takođe kao 21-godišnjak postao igrač "kraljevskog kluba" i zadržao se na "Santijago Bernabeu" stadionu do danas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar