LŠ: Jang Bojs u Bernu definitivno bez prvog strijelca!

Zvezdu napada Nsame i traži prvi gol u Evropi! Gijom Oro je otpao!

Fudbal 20.08.2019 | 12:07
LŠ: Jang Bojs u Bernu definitivno bez prvog strijelca!
Uzmite sve probleme Crvene zvezde sa povredama i suspenzijama i pomnožite sa dva i otprilike ćete videti kako je treneru Jang Bojsa Gerardu Seoaneu uoči prvog meča plej-ofa za Ligu šampiona. Dok u Bernu još čekaju na informacije o status Miralema Sulejmanija danas je postalo i definitivno jasno – Gijom Oro će preskočiti prvi okršaj sa crveno-belima!

Ko ne zna, reč je o najboljem strelcu švajcarskog šampiona, nekadašnjem napadaču Pari Sen Žermena, koji je protekle sezone postigao ravno 30 golova za Jang Bojs, računajući tu i dva komada za eliminaciju zagrebačkog Dinama u plej-ofu za Ligu šampiona, pa jedan protiv Valensije, još dva protiv Juventusa.

Umesto njega, nema tu nikakve dileme, Zvezdu će napasti 26-godišnji Žan-Pjer Nsame, Kamerunac koji je protekle sezone stao na 15 golova, ali se nije baš nadavao po Evropi. U stvari, Nsame još čeka prvenac na međunarodnoj sceni, iako je u sezoni 2017/2017 odigrao devet utakmica. Tri u kvalifikacijama za Ligu šampiona (jednu protiv kijevskog Dinama i dve protiv CSKA), pa još šest u grupnoj fazi Lige Evrope (Partizan, Skenderbeg i opet Dinamo). Doduše, samo je četiri puta bio u startnih 11. Lani je u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona odigrao još 148 minuta i opet tropa, mada je tu samo protiv Mančester junajteda na Old Traforda dobio vremena da se rastrči. Sve ostale mečeve odigrao je na kašičicu.

Na domaćoj sceni ipak redovno koristi šansu i ovog leta je na četiri utakmice postigao četiri gola, pa Zvezda svakako ne bi smela da ga potceni. Sve skupa, kraj njegovog imena 35 golova na 90 utakmica. Uz utisak da igra mnogo rasterećeniji kad je Oro van stroja, pa Nsame dobije šansu od prvog minuta. Nije baš za ulogu džokera. Ali nema problem da čuva leđa 35-godišnjem kolegi. Nedavno je produžio ugovor do 2023, iako je imao dobru ponudu Frozinonena.

Opet, čini se da je Nsame ipak mnogo lakši izazov nego prekaljeni Oro, koji zbog problema sa zadnjom ložom u avgustu nije odigrao nijedan meč.
Dakle, Nsame. U poteri za prvencom na evrosceni.

“Svaki trenutak je dobar. Gol nikada ne treba da ti predstavlja opsesiju, čak i ako si napadač. Ali ako se prilika ukaže…”, kaže Kamerunac.

Što se tiče Sulejmanijevog nastupa, za njega još nema preciznih informacija iz pouzdanih medija.  Od ranije znamo da protiv Zvezde neće moći da igraju ni štoper Mohamed Ali Kamara, pa ni zadnji vezni Sandro Lauper, koga je Seoane prinudno spuštao na centralnog beka.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar