Merdare: Otac i sin krijumčarili devojčicu u autu

Policija u Prokuplju saopštila je da je uhapsila državljane Nemačke zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje.

Srbija 19.08.2019 | 14:55
Merdare: Otac i sin krijumčarili devojčicu u autu
S. F. (42) i njegov 17-godišnji sin, poreklom iz okoline Podujeva, uhapšeni su na Merdaru, kada su prilikom redovne kontrole, u vozilu "krajsler" ispod stvari pronašli devetogodišnju devojčicu koju su najverovatnije pokušali da prokrijumčare u Nemačku, gde se nalazi njena majka.

Dete je pronađeno u prostoru za rezervni točak automobila „krajsler“ nemačkih registarskih oznaka. Njime su ka Nemačkoj putovali 42-godišnji otac i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti, s tim da je otac kod sebe imao putne isprave tzv. Kosova, a sin ličnu kartu izdatu u Nemačkoj.

Oni su u susretu sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave.

Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli devetogodišnju devojčicu albanske nacionalnosti, čija su dokumenta, kao i izvod o prebivalištu izdat u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila.

Vozač automobila je nakon što je sakrivena devojčica pronađena, rekao da se radi o detetu njegove sestre koja živi u Nemačkoj i da se dete igralo i slučajno sakrilo tu.

Kako se navodi, devojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičenima za njeno krijumčarenje je određen pritvor od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Podujec

19.08.2019 15:10

Ha ha ha dete se igralo I sakrilo majko mila. ...

ODGOVORITE