Objavio kraj karijere: Povukao se Ešli Kol!

Kol je igrač sa najviše trofeja u FA kupu.

Fudbal 19.08.2019 | 08:00
Objavio kraj karijere: Povukao se Ešli Kol!
Ešli Kol odlučio je da je došao kraj igračkoj karijeri!

Bivši lijevi bek Arsenala i Čelsija, kao i engleske reprezentacije, kojem je na kraju prošle takmičarske sezone istekao ugovor sa ekipom Derbi Kauntija, objavio je danas da završava sa aktivnim igranjem fudbala i da će se ubuduće posvetiti trenerskoj karijeri.

''Nakon mnogo razmišljanja, odlučio sam da je došlo vrijeme da okačim kopačke o klin i počnem sa jednim novim životnim poglavljem'', rekao je Kol, koji je seniorski debi zabilježio daleke 1999. godine u dresu ''tobdžija'', koji su tad nastupali na legendarnom Hajberiju.

Kol je 107 puta oblačio dres ''Gordog albiona'', a najzanimljiviji podatak kad se radi o njegovoj igračkoj karijeri jeste činjenica da je fudbaler koji je najviše puta osvajao trofej FA kupa – to mu je za rukom polazilo čak sedam puta, tri puta sa Arsenalom i četiri puta sa Čelsijem!

Tri puta je bio šampion Engleske (dvije titule sa Arsenalom i jedna sa Čelsijem), a sa '''plavcima'' je stigao i do trofeja u Ligi šampiona u sezoni 2011-12 i u Ligi Evrope godinu dana kasnije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar