Ljudski faktor uzrok požara u fabrici RAOP

Uzrok požara u bivšoj fabrici "Energoinvest" u Istočnom Sarajevu je ljudski faktor, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave u Istočnom Sarajevu Nebojša Popović.

Republika Srpska 14.08.2019 | 15:45
Ljudski faktor uzrok požara u fabrici RAOP
Popović je na konferenciji za novinare naveo da je 10. avgusta prijavljen požar na ovom objektu, a kada su se stekli uslovi, odnosno 12. avgusta, pod nadzorom nadležnog tužioca i u prisustvu vještaka protivpožarne zaštite izvršen je uviđaj i utvrđeno tačno mjesto požarišta.

On je rekao da se vještak izjasnio da je uzrok požara ljudski faktor.

Popović je dodao da policijski službenici rade na dokumentovanju i prikupljanju podataka i u toku je preduzimanje određenih mjera i radnji.

On kaže da je tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično djelo "paljevina", a nakon kompletiranja predmeta, nadležnom tužiocu biće dostavljen izvještaj.

Što se tiče požara na nekadašnjem "Energoinvestovom" domu na Crepoljskom, u Istočnom Starom Gradu, Popović je rekao da su juče bili ispunjeni uslovi za vršenje uviđaja pod nadzorom tužioca i sa lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja.

On je dodao da su i sa paljevina studentskih domova na Koranu i Kalovitim Brdima na Palama sa lica mjesta izuzeti određeni tragovi koji su predmet vještačenja.

Prema njegovim riječima, nije ustanovljen uzrok požara na ovim objektima.

Popović je pojasnio da je nekada na licu mjesta, u prisustvu vještaka, moguće odmah utvrditi uzrok požara, a nekada se izuzimaju tragovi sa lica mjesta koji su predmet vještačenja.

U nekim slučajevima i nakon dodatnog vještačenja, vještak ne može da se tačno izjasni o uzroku požara.

Kada je riječ o teškom ubistvu Miloša Ostojića izvršenom 1. januara u Lukavici, Popović je rekao da policijski službenici, zajedno sa Upravom za teški i organizovani kriminalitet, svakodnevno preduzimaju mjere na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, prenijela je Srna.BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sviće

14.08.2019 15:53

Krupni su interesi u ovoj igri! Saznaće kad tad se ko je sve u talu1

ODGOVORITE
Name

Skeptik

14.08.2019 15:56

Ako nije nije ustanovljen uzrok požara kako znaju da je ljudski faktor?

ODGOVORITE
Name

Direkt

14.08.2019 16:01

Kad posao krene nizbrdo, obicno slijedi neki pozar.

ODGOVORITE
Name

Ре

14.08.2019 16:57

Нормално је то, колико је било паљевина у фирмама РС, и у срцу БЛ , бивша мљекара горила је и још тако стоји , а код пољ. школе у БЛ Хифа груп направила бен. пумпу али нема прилазни путева, чека се поткивање, само превара и мора доћи крај.

Name

Etoto

14.08.2019 16:49

Ovo je povoljna zemlja za igre bez granica. Ovdje ide sve i ubistva,paljevine,rušenja, otimanja,lažnih tendera, sve sto se zamisliti može.Ali ovdje istiovremeno nema slika uhapšenih rukovodilaca, političara ili tajkuna jer ovdje Tuzilastva spavaju dubokim snom a Policija radi ali je sama nemoćna. Ovdje svi misle da ne smije ništa biti uradjeno bez miga velikog Baje, i tako i gradjani razmišljaju. Jer partija postavlja, partija skida, partija nagradjuje i zavladao je opšti kukavičluk i strah za radno mjesto, strah od zamjeranja,strah od osvete. Demokratija je samo na velikim izjavama vodećih političara a to su ujedno i krivci za ovakvo stanje. Demokratija je nešto sto većina Srba ne poznaje ali i ne želi da upozna. Sitno sicarzijstvo, male kradje su za uživanje sirotanima da bi onda i oni gore mogli da kradu malo više a krupne ribe uživaju kraduci milione. Budžet se puni stalnim prodajama obveznica, podizanjem kredita,bajkama o novim investitorima( kojih nema ni za korova) najavama novih projekata( i po pet puta).

ODGOVORITE
Name

Srecko Sojic

15.08.2019 07:10

"Zagubljavaju se dokumenti"

ODGOVORITE