Vraća se srpska olimpijska vicešampionka!

Lepe vesti za Srbiju. . .  Ivana Anđušić Maksimović posle dve godine pauze opet će nastupati za nacionalni tim.

Ostali sportovi 13.08.2019 | 20:33
Vraća se srpska olimpijska vicešampionka!
Srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović ponovo će nastupati za nacionalni tim, nakon pauze koju je napravila zbog rođenja sina Filipa.

Ona će učestvovati na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru, koji se održava od 26. avgusta do 3. septembra.

Ivana Anđušić Maksimović, koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine u gađanju malokalibarskom puškom, biće deo srpskog tima u Brazilu koji će brojati ukupno 12 takmičara.

Osim Ivane nastupaće i Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Bobana Momčilović Veličković, Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Stevan Pletikosić, Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov, dok se Milutin Stefanović posvetio pripremama za Evropsko prvenstvo u septembru.

U Riju će se, kao i na prethodnim turnirima Svetskog kupa ove godine, u svakoj pojedinačnoj disciplini deliti po dve olimpijske kvote, a srpski tim očekuje da bi još od neko od reprezentativaca mogao da obezbedi put u Tokio naredne godine.

Za sada Srbija ima četiri obezbeđene olimpijske vize. Izborili su ih Zorana Arunović, Sanja Vukašinović, Damir Mikec i Milutin Stefanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar