Sve oči uprte u Mareja, prvi singl nakon 7 mjeseci!

Škot će danas u Sinsinatiju nastupati u pojedinačnoj konkurenciji prvi put nakon ugradnje vještačkog kuka u januaru.

Tenis 12.08.2019 | 19:05
Sve oči uprte u Mareja, prvi singl nakon 7 mjeseci!
Za Endija Mareja danas je poseban dan. Prvi put poslije složene operacije zamjene kuka u januaru odigraće takmičarski meč u singlu.

Voljom žrijeba na mastersu u Sinsinatiju, Škot će se u prvoj rundi sastati sa Rišarom Gaskeom.

Za njega duel protiv Španca neće prioritetno biti fokusiran na pobjedu, poraz i taktiku, već na kretnju na terenu.

"Nastupi protiv dobrih igrača tokom priprema su bili zadovoljavajući, ali sada slijedi nova faza. U nekom trenutku morate da napravite taj naredni korak kako biste pokušali da zaigrate. A najbolji način da stignete do pravog puta je praksa, odnosno da se oprobate na terenu sa rivalima", naveo je Marej.

Nekada najbolji teniser svijeta kaže da ne očekuje da odmah bude brz na terenu.

"Neću biti u stanju da se krećem kao nekada, ali je važno da pravim male korake ka tom povratku. Najprije ću morati da se naviknem na udarce rivala", pojasnio je trenutno 324. igrač sa ATP liste.

On će u Sinsinatiju iskoristiti priliku i da porazgovara duže sa Bobom Brajanom, legendarnim dubl igračem, koji je bio velika podrška Mareju da obavi hiruruški zahvat i vrati se profesionalnom tenisu, budući da je sam prošao kroz to.

"Mogli bismo bez problema da kažemo da je on bio moja inspiracija za povratak. Svake nedjelje prije intervencije smo razgovarali nekoliko puta, a zatim i poslije toga. Bez obzira na sve, ja bih vjerovatno obavio tu operaciju, ali nisam siguran da bih se vratio profesionalnom sportu da nije bilo Boba".

Endi Marej će u Sinsinatiju nastupati i u dublu sa Felisijanom Lopezom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar