Montreal: Sjajni Nadal odbranio pehar!

Rafael Nadal je odbranio trofej na Rodžers kupu u Montrealu.  Lagana titula za Rafu u Kanadi, Novaku beži 2 mastersa! Đoković će imati šansu da smanji zaostatak već ove nedelje. . .

Tenis 12.08.2019 | 11:29
Montreal: Sjajni Nadal odbranio pehar!
Rafael Nadal iskoristio je odsustvo Rodžera Federera i Novaka Đokovića sa mastersa u Kanadi - za još jednu "lekciju" mlađoj generaciji i novi trofej na turnirima serije 1.000!

Španski teniser je u dva seta "oduvao" mladog Danila Medvedeva (6:3, 6:0) i za samo 71 minut tenisa, pre toga bez odigranog polufinala zbog odustajanja Gaela Monfisa, došao do jedne od lakše osvojenih masters titula.

Polufinalista Vimbldona - koji nije pravio pauzu pred Sinsinati i US Open - na putu ka tituli pobedio je još samo Evansa, Pelju i Fonjinija - jedinog koji mu je uzeo set.

Ujedno, Rafael Nadal je odbranio trofej na Rodžers kupu i podigao broj osvojenih masters titula na 35, što znači da je ponovo za dva uspešniji od Novaka Đokovića, koji će već u ovoj nedelji u Sinsinatiju probati da smanji taj zaostatak.

Španac je u velikom finalu bio briljantan, pobedio je Rusa Danila Medvedeva sa 6:3, 6:0 u meču koji je trajao svega 71 minut.

Tako je Nadal, koji je sada izbio na čelnu poziciju u godišnjoj ATP trci, odbranio 1.000 poena, a za trijumf je nagrađen čekom u iznosu od 1.11 miliona dolara.

Nadalu je ovo bila i 35. masters titula, ukupno 83. u profesionalnoj karijeri, a ovo mu je bio i peti pehar na Rodžers kupu, ali i treća titula u sezoni pošto je prethodno bio najbolji u Rimu i na Rolan Garosu.

Bio je to potpuno jednostran meč i najubedljivija pobeda jednog igrača na ovom turniru u finalu još od 1984. godine kada je Džon Mekinro sa 6:0, 6:3 pobedio Vitasa Gerulaitisa.

Tako je Nadal stigao do impresivnog skora od 41-6 u 2019. godini i u odličnoj formi je pred Us Open koji počinje 24. avgusta.

S obzirom na to da je Nadal odustao od Sinsinatija, ubrzo po osvajanju Kanade, neće se sresti bar do US Opena koji počinje 26. septembra.

Turnir u Montrealu igrao se za ukupni nagradni fond 5.701.945 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar