Serena predala finale u Torontu!

Titula za Bjanku Andreesku! Kanadska teniserka Bjanka Andreesku pobednica je Rodžers kupa.  Serena u suzama predala finale! Serena Vilijams (37) nije mogla sakriti suze zbog teške odluke, a njena 19-godišnja suparnica pokušala ju je utješiti zagrljajem.

Tenis 11.08.2019 | 22:55
Serena predala finale u Torontu!
Ona je u finalu takmičenja u Torontu vodila sa 3:1 u prvom setu kada joj je osvajačica 23 Grend slem titule, Serena Vilijams predala meč zbogf bolova u leđima.

Od početka meča bilo je izvesno da se Amerikanka muči i da neće moći da nastavi, pa je posle svega 19 minuta igre pružila ruku protivnici.

Tako je Andreesku, inače koja je poreklom iz Rumunije i 27. je na WTA listi, postala prva teniserka koja je u poslednjih 50 godina osvojila ovaj turnir.

"Žao mi je što nisam mogla da nastavim", rasplakala se Serena Vilijams pred publikom u Torontu.

"Jednostavno, nisam mogla. Hvala bogu što mi je dao da se uopšte ovde pojavim. Bjanka, ti si sjajan sportista. Hvala mom timu, ovo je bila teška godina, ali nastavićemo", rekla je Vilijamsova.

Posle svega, neizvesno je da li će Amerikanka uspeti da se oporavi do početka US Opena 26. avgusta.

Andreesku je poručila protivnici da je "velika šampionka" i da se ugledala na nju.

"Znam kako je povući se sa turnira. Nisam očekivala da ovako dođem do trofeja. Serena, ti si istinska šampionka. Gledala sam te mnogo puta, ti si šampion kako na terenu tako i van njega", poručila je pobednica.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar