Mari dolio ulje na vatru zbog Novaka!

Novakovu vladavinu u Savetu nazvao haotičnom! Brat Endija Marija, Džejmi tokom Vimbldona je sa još nekoliko igrača podneo ostavku u ATP Savetu igrača.

Tenis 11.08.2019 | 17:33
Mari dolio ulje na vatru zbog Novaka!
Mari, koji je specijalista za dubl, sada je dolio ulje na vatru na dešavanja oko pomenutog Saveta rekavši kako je bio deo tog tela u "haotičnim vremenima".

Iako nigde nije pomenuo Novaka Đokovića mnogi veruju da su njegove poslednje izjave usmerene ka šampionu Vimbldona koji je tokom prve nedelje turnira bio na udaru medija zbog Džastina Gimelstoba.

Đoković je više puta podvlačio kakav je njegov stav u celoj priči, naglašavajući kako je on samo jedan član u toj grupi i kako nema odlučujući uticaj pri donošenju odluka, kako su pojedini mediji nekorektno sugerisali.

Posle te bure na Vimbldonu, upražnjena mesta u Savetu popunili su Rafael Nadal, Rodžer Federer i Jirgen Melcer.

Ulazak Federera i Nadala sugeriše da ona kafa na kojoj su bili pre nekoliko meseci nije bila samo prilika za opuštanje već i dogovor oko toga na koji način bi mogli da utiču na dešavanja na ATP Turu.

S druge strane, Mari objašnjava šta po njemu nije bilo u redu.

"Smučilo mo se da budem na tim sastancima koji su trajali po šest, sedam sati i na kojim se nije pričalo o tenisu, o turnirima. Mislio sam, nemam nameru više da gubim vreme ovde. Mislim da je tamo nekoliko ljudi na raznim pozicijama, ili koji nisu na pozicijama,a koji pokušavaju da steknu moć i izguraju svoju agendu, što je nešto u što nisam ubeđen i sa čim ne želim da imam veze", poručio je Džejmi Mari.

Đokovića su meseima unazad optuživali da je bio ključan u tome da se smeni predsednik ATP Kris Kermod, koji je oduvek imao naklonost Federera i Nadala, što nisu krili ni ove godine, kada su ga javno više puta podržali.

Čini se da se Mariju svidelo to što su se svetski broj dva i tri ponovo uključili u dešavanja oko Saveta, što je prokomentarisao nedavno i na svom Tviter profilu.

"Masovna podrška za Rafaela Nadala i Rodžera Federera što su se prikjljučili ATP Savetu igrača. Uprkos trenutnim uspesima sporta, živimo u haotičnim vremenima. Moje najveće dostignuće u tom Savetu moglo bi se da ispostavi da je bila ta ostavka koja je stvorila priliku da se nešto ovakvo dogodi. Srećno", poručio je Britanac.

Naredni sastanci Saveta očekuju se na US Openu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar