LE: Poraz Zrinjskog, Molde razbio Aris, gol Kange i još...

Debakl Zrinjskog, je li ovo kraj evro-sna? Mostarci u Malmeu doživjeli ubjedljiv poraz, pa je nakon tri lopte u mreži "plemića" ostala samo teoretska šansa da se na "Pecari" za sedam dana može napraviti čudo i izboriti plasman u plej-of za Ligu Evrope.  Partizan već zna narednog rivala - Molde ubedljiv! Samo će čudo sprečiti crno-bele da putuju u Norvešku ako prođu Malatiju.  PSV pregrmeo Norvešku, Spartaku goleada u Tunu.  Sastav Marka van Bomela slavio golom Bergvajna iz penala (1:0), Moskovljani slomili otpor Švajcaraca (3:2).

Fudbal 08.08.2019 | 21:18
LE: Poraz Zrinjskog, Molde razbio Aris, gol Kange i još...
"Vikinzi" su nadigrali "plemiće".

Fudbaleri Malmea ubjedljivo su porazili Zrinjski 3:0 i tako stigli na korak od plasmana u plej-of za Ligu Evrope. Švedski tim većim dijelom meča bio je bolji rival i zasluženo slavio, iako su i Mostarci imali svoje šanse, te su zaslužili bar jedan pogodak.

Ovako, pred revanš meč, kojie je na programu 15. avgusta na stadionu "Pecara" u Širokom Brijegu, imaju veoma male šanse da nadoknade tri gola zaostatka i ostanu na međunarodnoj sceni.

MALME - ZRINJSKI 3:0 (1:0)
/Bengtson 36, Kristijansen 66, Riks 74/

Zrinjski je u meč ušao nekako bojažljivo, defanzivno orijentisan, dok su domaći od prvog sudijskog zvižduka nastojali da zaprijete golu rivala.

Uspjeli su Mostarci odolijevati u prvih pola sata, nakon čega je uslijedio period sa nekoliko izuzetno dobrih prilika.

Prvu veliku priliku u gol nije uspio da pretvori iskusni Markus Rozenberg, da bi u 33. minutu Miljan Govedarica bio u prilici da donese vođstvo Zrinjskom. Ipak, nije pogodio.

Iako je izašao sam pred golmana Malmea Johana Dalina, šutirao je pored gola. Bila je to najbolja šansa za goste i pitanje je kako bi izgledao ostatak meča da je Govedarica uspio da zatrese mrežu.

Kazna je uslijedila veoma brzo, svega par trenutaka kasnije

Prvo je Jo Inge Berget sjajno šutira, Ivan Brkić fenomenalno intervenisao i poslao loptu u korner, a nakon udarca iz ugla, na semaforu je pisalo 1:0.

Stvorila se velika gužva u šesnaestercu bh. vicešampiona, najprisebniji je bio Razmus Bengtson, te ugurao loptu u gol Zrinjskog.

Do pauze nije bilo uzbuđenja, pa se na odmor otišlo s golom prednosti za Malme.

Slična slika na terenu viđena je i u nastavku.

Domaći su napadali, pokušavali da postignu još koji gol, dok su Mostarci više bili usmjereni ka odbrani svog gola, te pokušali da zaprijete preko isturenog Irfana Hadžića.

U 58. minutu Soren Riks bio je veoma blizu da se upiše u strijelce, ali je lopta fijuknula pored Brkićevog gola. Ipak, bio je to uvod u ono što će se desiti osam minuta kasnije.

Kombinovala je napadačka linija Malmea, Rozenberg je uočio Andersa Kristijansena, uposlio ga, ovaj nadmudrio nekoliko svojih čuvara i neometan pogodio za 2:0.

Već tada bilo je jasno da Zrinjski očekuje veoma težak posao u revanšu, a isti je dodatno otežan u 74. minutu, kada se treći put zatresla mreža hercegovačkog tima.

REMI U AZERBEJDŽANU

Pobjednik duela Zrinjski - Malme u plej-ofu će igrati protiv boljeg iz dvomeča Nefči - Ben Jeguda. Prvi meč odigran večeras u Bakuu okončan je bez pobjednika, 2:2.

Berget je uputio veoma precizan udarac sa distance, Brkić je nakratko uspio da odbije loptu, međutim ona se odbila Riksu, koji nije propustio priliku da matira golmana Zrinjskog, za više nego ubjedljivih 3:0.

Do kraja nije bilo prilika, Staniša Mandić u samom finišu našao se pred golom Malmea, ali nije uspio da isprati ubacivanje "rezerviste" Marija Tičinovića, a ubrzo zatim veoma loši arbitar Stjuart Atvel odsvirao je kraj.

Englez je u nekoliko navrata "progledao" kroz prste domaćinim igračima, koji su igrali poprilično grubo, ali je malo koji od nesportskih prekršaja sankcionisan.

Molde razbio Aris! Partitan, ako prođe Malatiju, najverovatnije će ići u Norvešku...

I pre nego što je počela utakmica Partizan - Malatija u Humskoj, već je jasno nagovešteno protiv koga će igrati pobednik tog dvomeča.

U prvom duelu, u Norveškoj, Skandinavci su čvrsto zakoračili u plej-of za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Molde - Aris 3:0 (1:0)

Rival Čukaričkog u prošlom kolu bio je ubedljiv na svom stadionu i ubedljivo je savladao gosta iz Grčke, golovima svoje "desetke" Magnusa Volfa Ejkrema u 27. minutu, Ejrika Hestada u 32. i Martina Elingsena u završnici (87'), za konačan rezultat.

Revanš će biti odigran za nedelju dana i timu iz Soluna biće potreban čudesan preokret da bi nadoknadio veliki minus. Dodatno otežavajući faktor biće mu neigranje Frana Veleza, defanzivca isključenog u 64. minutu utakmice u Norveškoj.

Tamo gde je Čukarički uspeo da odigra 0:0 i probudi nadu da može da napravi veliko iznenađenje i eliminiše Milde iz Lige Evrope, Aris nije imao nikakve šanse - 3:0. To znači da je Partizan mnogo bliži putu u Norveršku nego u Grčku u narednoj rundi. Naravno, sve pod uslovom da prethodno izbaci tursku Malatiju.  

Molde je značajno podigao formu od tog prvog meča protiv Čuke. Prvo je u Beogradu pokazao sasvim drugo lice i slavio sa 3:1, da bi u okviru norveškog šampionata potom slavio na gostovanju Vikingu. Da se radi o vrlo ozbiljnom timu imali smo prilike da se uverimo i večeras. Grci su se kako-tako nosili u prvih dvadesetak minuta, ali onda su primili dva gola za samo pet minuta i njihova igra se potpuno raspala. 

U 27. minutu Magnus Ejkrem prvi put je savladao golmana Hulijana. Nije mnogo prošlo, a na semaforu je već stajalo 2:0. Pogodio je Erik Hestad. Igrao se 32. minut. Važan detalj ovom susretu zbio se u 64. minutu, kada je Španac Fran Velez zaradio direktan crveni karton. Brojčano snažniji domaćin dobio je šansu da još jednim golom praktično obezbedi nedostižnu prednost pred revanš i to je uspeo da uradi u tri minuta pre kraja. Martin Elingsen lepo je "legao" na jednu odbijenu loptu i smestio je iza leđa golmana Arisa - 3:0.  

Zanimljivo da u sastavu grčkog tima nije bilo nijednog Grka od prvog minuta - ušli su tek u nastavku - dok su u domaćem sastavu igrala samo dva stranca...

Kanga pogodio i namestio, Trabzon za pet minuta sve poništio! Sjajna partija Gabonca nije bila dovoljna ekipi Vaclava Jileka da stigne do pobede.

Nastavlja se brutalna golgeterska forma Gelora Kange i partije na čijim krilima igra Sparta iz Praga. Sjajni Gabonac je postigao još jedan efektan pogodak sa distance, a bio je i asistent kod prvog pogotka svog tima, ali ozbiljno vođstvo nije bilo dovoljno ekipi Vaclava Jileka da stigne do dragocene pobede. Trabzon je sa dva pogotka u poslednjih šest minuta utakmice poništio sve što je domaćin pre toga učinio, pa je došao do rezultata koji ga stavlja u daleko bolju poziciju za plasman u plej-of Lige Evrope - 2:2 (1:0).

Gabonac je u 16. minutu iz kornera pogodio štopera Nhamojnesua Kostu, koji je nadvisio čuvare i golmana Čakira. Svoju sjajnu partiju krunisao je u 68. minutu. Srđan Plavšić mu je ostavio loptu u prostor, a Kanga se namesti i opalio sa 20 metara udaljenosti, ostavivši protivničkog čuvara mreže bez ikakve šanse da sačuva svoj gol.

Sparta je u ovom meču igrala bez publike, zbog incidenta njenih navijača u utakmici sa subotičkim Spartakom iz prošle sezone, ša je u tim trenucima izostala euforija sa tribina. Gostima je izvesno olakšalo situaciju i omogućilo da se lakše vrate u meč. Prvo je Ekuban u 84. minutu sjajnim volejom smanjio rezultat, a onda je Serlot pet minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Vulverhempton je bio silovit protiv Pjunika u Jerevanu (4:0). Blistao je tandem Žota-Himenez. Portugalac je namestio tri gola svog tima, dok je Meksikanac postigao dva gola. Serijuz pogodaka započeo je Doertiu 29. minutu utakmice, a zatvorio Ruben Neves u nadoknadi meča sa bele tačke.

AEK je stigao do važne pobede u Krajovi protiv Univerzitatee (2:0), golovima Mantalosa i Livaje u drugom poluvremenu. Braga je u sjajnoj utakmici u Brondbiju slavila sa 4:2 i praktično rešila pitanje prolaska u plej-of Lige Evrope. Domaćin je vodio, pa gubio, ponovo se vratio u meč, ali je nokaut usledio u nadoknadi vremena. Orta je rešio pitanje pobedika u drugom minutu nadoknade, dok je konačan rezultat tri minuta kasnije utogolom postavio Hermanson.

PSV pregrmeo Norvešku, Spartaku goleada u Tunu. Sastav Marka van Bomela slavio golom Bergvajna iz penala (1:0), Moskovljani slomili otpor Švajcaraca (3:2).

PSV se donekle oporavio od šokantne eliminacije od Bazela u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pošto je večeras savladao Haugesund u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope - 0:1 (0:1).

Velikan iz Ajndhovena nije blistao ni ove večeri, ali je iskoristio jednu lošu reakcijo odbrane domaćeg tima i igranje rukom Berkvista u svom kaznenog protstoru. Precizan sa bele tačke bio je Stiven Bergvajn, čiji je prvi pogodak u sezoni bio dovoljan za važno slavlje ekipe Marka van Bomela.

Prava goleada bila je viđena u okršaju između švajcarskog Tuna i Spartaka iz Moskve (2:3). Gosti imali dva gola prednosti posle prvih 45 minuta zahvaljujući golovima Ponsea i Bakaeva, ali se domaćin vratio i pogocima Heftija i Rapa stigao do izjednačenje. Ipak, ekipa iz ruske prestonice dodala je gas u poslednjih pola sata meča. Širle je promašio jedanaesterac u 66. minutu, ali je Bakaev sedam minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Malme je bio ubedljiv protiv Zrinjskog na svom terenu (3:0), baš kao i Gimaraeš protiv Ventspilsa u Rigi (3:0). Švedski AIK je savladao Šerif u Tiraspolju sa 3:2, dok u meču između Nefčija i Jehude nije bilo pobednika (2:2).

LIGA EVROPE, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO (PRVI MEČEVI):

Utorak

Ararat – Saburtalo 1:2 (1:0)
/Kobjalko 31 – Altunašvili 72, Kenija 76/

Riga – Helsinki 1:1 (0:1)
/Bilinski 81 – Vajrinen 7/

Sutjeska - Linfild 1:2 (1:1)
/Kojašević 11 - Milar 38, 65/ 

Sreda

Slovan Bratislava - Dandalk 1:0 (0:0)
/Holman 86/ 

Četvrtak

Astana - Valeta 5:1 (3:0)
/Sigurjonson 8, 57, Logvinenko 15, Tomasom 35, Janga 80 - Fontanela 67/

AEK Larnaka - Gent 1:1 (0:1)
/Tričkovski 88 - Jeremčuk 26/

Sparta Prag - Trabzon 2:2 (1:0)
/Kosta 16, Kanga 68 - Ekiban 84, Serlot 89/

Pjunik - Vulverhempton 0:4 (0:2)
/Doerti 29, Himenez 42, 46, Neves 90+1pen/

Univerzitatea Krajova - AEK 0:2 (0:0)
/Mantalos 60, Livaja 85/

Brondbi - Braga 2:4 (1:2)
/Kajzer 15, 50 - Paulinjo 18, Orta 20, 90+2, Hermanson 90+4/

Ventspils - Gimaraeš 0:3 (0:1)
/Davidson 30, Pepe 50, Amoa 80/

Havesund - PSV 0:1 (0:1)
/Bergvajn 24pen/

Malme - Zrinjski 3:0 (1:0)
/Bengtson 36, Kristijansen 66, Rijeks 74/

Marijupolj - AZ Alkmar 0:0

Molde - Aris 3:0 (2:0)
/Ejkrem 27, Hestad 32, Elingsen 87/

Nefči - Bnei Jehuda 2:2 (1:2)
/Žozep Monros 43, Alaskarov 90+7 - Tambi 26, Gadir 36/

Šerif - AIK 1:2 (0:2)
/Kendiš 56pen - Lukić 12ag, Sigtorson 14/

Tun - Spartak Moskva 2:3 (0:2)
/Hefti 52, Rap 59 - Ponse 22, Bakaev 29, 73/

CSKA Sofija - Zarja 1:1 (1:1)
/Evandro 13 - Jurčenko 45+1/

Lokomotiv Plovdiv - Strazbur 0:1 (0:1)
/Mitrović 11/

Izvor: mondo.ba/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar